avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere imobil fara contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere imobil fara contract

am inchiriat apartamentul fara a face contract si fara a declara la circumscriptia financiara. chiriarul nu-mi plateste la timp chiria iar eu i-am cerut sa paraseasca apartamentul. in baza chtantelor de mana intocmite acest chirias ma ameninta ca
va trimite plicul ca acele chitante la financiar.rugamintea mea este de a-mi spune la ce sa ma astept din partea fiscului. voi face puscarie?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:34, 5 Aprilie 2010
Nu veti face puscarie daca sumele sunt mici dar ceea ce ati facut, se poate numi evaziune fiscala. ;)
Nu faceti puscarie! Chitantele erau semnate de dvs? Puteti fi acuzat ca ati facut evaziune, adica nu ati platit impozit la buget ptr sumele incasate...

inregistrati acum un contract la finante ptr suma respectiva, puteti cu cel mult 15 zile in urma, si schimbati yala de la usa si astfel nu mai poate chiriasul respectiv sa va intre in imobil. Mergeti la risc..... cred ca se va lasa pagubas... trebuie demonstrat ca semnatura respectiva era a dvs! Si aveti grija pe viitor! Indiferent ca faceti pe o suma mai mica contr pe care il veti inregistra la finante sa aveti si un alt contr cu suma reala, dar sa aveti contract!
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
BIANCA IRINA, utilizator
chitantele au fost semnate pt. ca asa am considerat ca este corect fata de chirias dar asta vad ca ma costa pe mine. cese mai poate face in conditiile acestea?
chiria este de 300euro/luna.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
manescu adrian, utilizator
In casa locuieste un batran ,tatal platitorului, este bolnav si nu pot sa-mi asum raspunderea ca dandu-l afara nu pateste ceva rau. Cum trebuie procedat ca, in cazul in care batranul paraseste casa, acesta sa-mi plateasca daunele cauzate de sederea in apartament (in casa nu s-a mai facut curat de la inchiriere)?
Multumesc pt. ajutor. Daca mai puteti sa-mi dati un sfat in legatura cu problema mea,
VA ROG sa-mi scrieti.

Alte discuții în legătură

Impozit pe apartament inchiriat - nedeclarat la fisc Luana Sanziana Luana Sanziana Buna ziua si un mare multumesc pentru atentia si timpul dv. Am inchiriat un apartament fara sa-l declar la fisc - cu 230 de euro - suma a fost mai mica ... (vezi toată discuția)
Chirias marinelalisman marinelalisman am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ... (vezi toată discuția)
Evasiune fiscala....? ContSters89081 ContSters89081 Inchiriere garsoniera. Proprietarul cere un pret, chiriasul ofera sub acest pret si, in plus, nu doreste termenul de minimum 1 an. Proprietarul argumenteaza ca ... (vezi toată discuția)