avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract uzufruct

Am cumparat acum 8 ani o casa la tara. Am semnat contractul fara sa inteleg prea bine despre ce e vorba avand totala incredere in cei doi care mi-au vandut cu clauza de a folosi casa si proprietatea cu uz viager. Ei nu locuiesc in casa decat 4 sau 5 luni pe ani, nu au facut reparatii si nu exista un inventar. Am vrut sa aduc inbunatatiri la casa dar am aflat ca nu am voie sa fac nimic, nici o schimbare, nu pot nici macar locui acolo. Le-am oferit bani sa iasa din contract dar nu vor. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:00, 5 Aprilie 2010
contactati un avocat,treb vazut contractul
Cine are dreptul de uzufruct? vechii proprietari?
Daca da, uzufructul poate inceta din urmatoarele cauze:
- neuz timp de 30 de ani ( dar daca spuneti ca mai vin pe acolo, nu e cazul);
- renuntare ( le-ati oferit o suma de bani si nu au vrut);
- decesul uzufructuarilor ( mai trebuie sa asteptati);
- abuzul de folosinta cf art. 558 C. civ. - decaderea din dreptul de uzufruct se pronunta de instanta daca uzufructuarul abuzeaza de folosinta lucrului, producandu-i astfel stricaciuni sau lasandu-l sa se degradeze din lipsa de intretinere. Va recomand sa incercati varianta asta, daca spuneti ca nu au facut nimic ( desi obligatia de reparatii a bunului va revine dvs., dar puteti sa invocati ca ei l-au lasat sa se degradeze).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mare problema cu uzufructul dunarea dunarea Va rog sa ma ajutati si sa aveti rabdare cu mine. Am cumparat o caa cu pamant la Brasov cu dreptul de uzufruct lasat unui cuplu in varsta. Proprietatea este ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vaslui2233 vaslui2233 Buna ziua, Am cateva intrebari cu privire la un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, fara clauza de intretinere. In 1994 tatal meu mi-a ... (vezi toată discuția)