avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUFRUCT VIAGER- CUM POATE FI ANULAT?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUFRUCT VIAGER- CUM POATE FI ANULAT?

Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
pisicul negru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:57, 4 Februarie 2010
Zero sanse! Tatal are exact aceleasi drepturi ca si mama dvs! Uzufruct viager inseamna folosinta apartamentului pana la moarte! Insa poate renunta la acest drept. Si , alcoolic fiind, cred ca va renunta daca ii oferiti o anumita suma de bani!
Succes!
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Eu va acord niste sanse.
Conform art. 558 Cod civil, exista posibilitatea decaderii din dreptul de uzufruct pt abuz de folosinta, daca uzufructuarul abuzeaza de folosinta lucrului, producandu-i astfel stricaciuni sau lasandu-l sa se degradeze din lipsa de intretinere.
Mai ales ca aveti atatea probe, eu va recomand sa va angajati un avocat si sa cereti incetarea.
.
Bineinteles ca au si obligatii.

Cititi raspunsul meu de mai sus. Eu va cotez cu multe sanse de reusita.

Editare: cu placere, acum am vazut ca mi-ati raspuns.
Atentie! pastrati probele si aduceti martori din bloc.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct Cardamon Cardamon Am cumparat acum 8 ani o casa la tara. Am semnat contractul fara sa inteleg prea bine despre ce e vorba avand totala incredere in cei doi care mi-au vandut cu ... (vezi toată discuția)
Doi uzufructuari - o singura renuntare in favoarea nuzilor proprietari andreea n. andreea n. Buna seara. Intrebarea mea este legata de modul in care se imparte si se desfasoara uzufructul in momentul in care unul din cei doi uzufructuari renunta la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vaslui2233 vaslui2233 Buna ziua, Am cateva intrebari cu privire la un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, fara clauza de intretinere. In 1994 tatal meu mi-a ... (vezi toată discuția)