avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna pentru strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna pentru strainatate

Buna ziua,

As dorii sa ma ajutati cu niste informatii:
Lucrez la o organizatie neguvrenamentala, si am fost aleasa sa plec in Blegia la un training, insa imi este decontata doar cazarea, masa si avionul - transportul pana la Bucuresti si diunrna nu. In acest sens as vrea sa ma ajutati cu baza legala prin care angajatorul este obligat sa imi deconteze si aceste cheltuleli, deoarece nu am solicitat eu sa plec ci am fost delegata.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 13:02, 6 Aprilie 2010
Diurna reprezinta valoarea meselor zilnice.
Inteleg ca vi se plateste mai mult: cazare, transport si probabil si cursurile de formare.
Ce fel de alta diurna mai vreti ?
Baza legala o reprezinta Legea 53/2003 (Codul muncii), contractul individual de munca (este important ce ati trecut acolo pentru aceste situatii).
Nu este vorba de o delegare, ci de o formare profesionala.
Delegare presupune mutarea dvs la un alt ”angajator” pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu pe care le aveti cu prezentul angajator.
Da intradevar imi sunt decontatecheltuieli precum: avionul, cazarea si masa .. dar nu si transportul de la Deva pana la Bucuresti.Este obligat sa imi plateasca si acest transport? Si am gasit H.G. nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter tempora. Nu stiu daca se refera si la angajatii de la privat.

Multumesc pentru raspuns.
Daca sunteti angajata (cu contract individual de munca) a unei asociatii, in art.17, se recomanda sa se aplice in mod corespunzator prevederile HG 518/1995.
Legea care primeaza intre dvs, ca angajat, si asociatie, ca angajator, este contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

H.g. 518/1995 50% diurna urgent sgilie sgilie Buna ziua, Am si eu o nelamurire referitoare la H.G. 518/1995 in cazul cursurilor de perfectionare, (formare profesionala Titlu VI, din Legea nr. 53/2003) ... (vezi toată discuția)
Diurna training in uk sgilie sgilie Am si eu o problema referitoare la formarea profesionala. Un angajat X al unei firme din Romania este trimis la specializare in UK pt 6 luni. Specializarea ... (vezi toată discuția)
Diurna Radu Marchis Radu Marchis Ma poate ajuta cineva cu conditiile in care se poate acorda diurna pentru deplasare si valoarea ei atat in tara cat si in comunitate. Multumesc (vezi toată discuția)