avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit ipotecar- imposibilitate de a plati ratele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit ipotecar- imposibilitate de a plati ratele

As dori si eu daca este posibil, un raspuns la problema mea.
Am contractat un imprumut pentru achizitionare imobil.Creditul este ipotecar, cu ipoteca pe acel imobil. De ceva vreme, nu mai pot sa platesc ratele. Am incercat sa-l inchiriez la sociatatea la care lucrez dar din pacate banca( ING bank) nu mi-a dat de 3 saptamani nici un raspuns la cererea mea " cerere acord de inchiriere"....nu mai pot sa stau dupa banca ....as fi vrut sa-l declar la finante dar se pare ca pana la urma o sa-l inchiriez la negru.....lucru pe care sunt nevoita sa-l fac.....(nu stiu cum se face dar numai cei care respecta legea sunt sanctionati ....)dar cu toate acestea nu voi putea sa platesc ratele .....nu mai acopera chiria.
In conditiile in care nu voi reusi sa platesc ratele, spuneti-mi banca trece la executare silita a bunului ipotecat?Este un apartament cu o camera, care in momentul achizitionarii a fost evaluat la 55.000 euro, iar imprumutul este de 40.000euro. Apartamentul nu se mai poate vinde la 55.000 euro, dar nici nu cred ca se poate vinde cu 40.000 euro, in cazul acesta ....banca ce va face daca nu acopera valuarea creditului ???? Poate sa recupereze bani din alte bunuri - casa la tara, masini , terenuri - sau este in dezavantaj ?Poate banca sa ia si alte bunuri pe langa acele bunuri ipotecate? Va rog un raspuns, si ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Mircea Sorin Ganea , Consilier juridic 13:06, 6 Aprilie 2010
...daca valoarea garantiei nu acopera creanta pentru diferenta banca se poate indestula si din alte bunuri proprietatea dvs, bineinteles pana la concurenta creantei...
O solutie , si cred ca cea mai indicata, e sa luati direct legatura cu un reprezentant autorizat al bancii caruia sa ii comunicatzi situatia dificila in care va aflati si sa gasiti impreuna solutia pentru a rezolva problema. Cu sigurantza se va rezolva si o sa puteti si inchiria acel spatiu!
Mergeti la banca si incercati reesalonare de rate inainte de a fi pus oficial in intarziere si declarat restantier! Odata declansata procedura este foarte greu chiar imposibil de oprit! Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea indestularii creditorilor cristi111us cristi111us Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei probleme : In cazul unei executari silite (pentru o creanta de 40.000 Euro) a creditorului ... (vezi toată discuția)
Banca morioca morioca Am ipoteca pe aprtament de rang 1 si 2 pentru 2 credite in valoare totale de 60.000 euro . Nu am mai reusit sa ma achit de plata ratelor, mi s-a ridicat ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar-imposibilitate plata florinrr florinrr buna ziua,doresc sa aflu ce consecințe o sa am ,dacă nu pot plăti toată rata( având un credit ipotecar).Sunt bugetar și soția nu ... (vezi toată discuția)