avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BANCA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BANCA

Am ipoteca pe aprtament de rang 1 si 2 pentru 2 credite in valoare totale de 60.000 euro . Nu am mai reusit sa ma achit de plata ratelor, mi s-a ridicat dobanda fara sa fiu anuntat, respectiv valoarea leu-euro foarte ridicata ,scaderea salariului. Am discutat intreg anul 2010 cu reprezentantul banci pentru a gasi o solutie viabila dar nu s-a reusit. In luna Octombrie 2010 in urma unei discutii cu reprezentantul bancii am convenit verbal sa vind apartamentul pentru a ma achita de o mare parte din rate. La data de 12.03 2011 am reusit sa gasesc un cumparatorpentru apartament, valoarea apartamentului pe piata la data mai sus mentionata fiind de 40.000 euro.M-am dus la banca unde am comunicat cele mai sus mentionate in vederea ridicari ipoteci si a discuta despre valoarea ratei banilor ramasi dar am fost refuzat. Doresc sa aflu ce se intampla daca nu mai achit nimic ,conform contractului banca imi va lua apartamentul, cu restul creantei ramase, luand in considerare ca eu am incercat sa ma achit de datoria ratelor asa cum am aratat mai sus iar banca nu ma ajutat deloc in aceasta problema. Ce sanse sunt in cazul unui proces pe cale civila ca banca sa-mi puna propire pe salariu asa cum am aratat in baza contractului am girat cu apartamentul care la vremea incheieri actelor valora suma de 60.000 euro conform evaularii?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:42, 15 Martie 2011
Buna seara !
Speta nu e simpla si in functie de cum actionati se poate complica mai mult ...
Fiind ipotecat nu se putea vinde mai inainte de ridicarea ipotecii ( se putea ridica numai in varianta achitarii debitului!!!) si astfel banca a procedat legal ...Daca nu veti achita ratele se va activa ipoteca , veti fi executat silit , imobilul va fi scos la licitatie unde , cel mai probabil se va vinde sub pretul pietei , iar dvs. va veti vedea pus in situatia de a ramane si fara apartament si cu proprire pe venituri ( daca nu aveti bunuri proprietate sau daca valoarea acestora nu acopera in totalitate debitele) ...#-o.
Puteti vinde imobilul numai in masura in care reusiti sa achitati sumele ramase de plata ( eventual prin alt credit , dar fara a ipoteca/garanta cu acel apartament) ...
Nu ati incercat o refinantare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar Betea Betea Avem un credit ipotecar de 35000 euro la o banca pe un apartament cu 2 camere si alte doua credite mai mici la alte banci.Intre timp mi-am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008 inainte de xecutare silita Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Datele sunt urmatoarele: - apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008; - debitorul nu mai poate plati rata la credit. Intrebari: - ce ... (vezi toată discuția)
Contract de credit garantat cu ipoteca RODICA22 RODICA22 Am un credit de 22 mii euro garantat cu ipoteca unui apartament al unui frate. Apartamentul a fost evaluat la 80 mii euro. Am platit 4 ani ratele corect si ... (vezi toată discuția)