avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DISCRIMINARE !!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DISCRIMINARE !!!!

citez din CCMN 2007-2010...art. 103 In contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile contractante vor conveni, printr-o clauza expresa, ca salariatii asupra carora se intind efectele contractului colectiv de munca negociat, altii decat membrii de sindicat, sa plateasca o contributie pentru desfasurarea negocierilor colective, care sa nu fie mai mica de 0,6% din salariu, dar care sa nu depaseasca valoarea contributiei sindicale. Aceasta contributie urmeaza a forma un fond separat utilizat exclusiv pentru pregatirea si desfasurarea negocierilor colective.
Cu alte cuvinte, se va plăti acel minin de 0,6 % doar acolo unde există sindicat...unde nu, salariaţii nesindicalişti sunt exoneraţi de această COTIZAŢIE...
Păi nu sună a discriminare ? Contractul colectiv de munca la nivel national este o lege a partilor, si conform principiului "erga omnes", se aplica asupra tuturor spunea dl. ministru cerent pe tema salariului minim ...."Munca" sindicaliştilor de la nivel naţional aduce beneficii şi salariaţilor unde nu exită sindicate....SÃ PLÃTEASCÃ TOATÃ LUMEA 0,6 %...:))
Mi se pare că este o clauză , ca şi multe altele, ABERANTÃ....se pune iarăşi căruţa în faţa boilor....
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 21:57, 11 Februarie 2007
asta ar fi o alta "taxa" in plus pt altii
daca tot se face mare tam-tam pe seama salariilor...sa vedem ce o sa iasa din aplicarea acestui articol....pentru ca atunci sigur se va schimba ceva.....ceea ce ar fi de inteles ca de clauzele ccmn vor beneficia numai cei care sunt inscrisi in sindicat



daca tot se face mare tam-tam pe seama salariilor...sa vedem ce o sa iasa din aplicarea acestui articol....pentru ca atunci sigur se va schimba ceva.....ceea ce ar fi de inteles ca de clauzele ccmn vor beneficia numai cei care sunt inscrisi in sindicat

CCm este opozabil tuturor salariatilor, indiferent daca sunt sindicalisti sau nu:))
asta o stiam...dar era vorba despre scandalul care va iesi cu cei care nu sunt inscrisi intr-un sindicat, cum vor da ei procentul ala de 0.6% din salariu.......iar solutia finala;) ar cam fi modificarea prevederilor care da posibilitatea si celor care nu sunt in sindicat sa beneficieze de CCMN.:)
E o harababura totala

Alte discuții în legătură

Aplicarea unui contract colectiv de munca dorianhodisan dorianhodisan La nivel de unitate s-a incheiat un contract colectiv de munca la care sunt parti: unitatea angajatoare, sindicatul SANITAS si - conform contractului ... (vezi toată discuția)
Este corect si legal ca salariatii care nu sunt membri sindicat sa plateasca .... ? o taxa/cotizatie ?.... oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un sfat. S- propus un Contract colectiv de munca ( CCM ) /institutie publica. In CCM s-a spus ca: - \"În vederea ... (vezi toată discuția)
contributia nemembrilor de sindicat amisilisteanu amisilisteanu Ce lege reglementeaza contributia nemembrilor de sindicat? (vezi toată discuția)