avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice REFUZ SEMNARE CONTRACT
Discuție deschisă în Achiziţii publice

REFUZ SEMNARE CONTRACT

Am initiat procedura de cerere de oferta pentru produse impartite in 3 loturi, au participat 8 ofertanti. pentru lotul 1 a castigat un ofertant iar pentru lotul 2 si 3 un alt ofertant.
Ofertantul care a castigat lotul nr 1 refuza sa semneze contractul, deoarece contractul nu este acelasi cu cel din documentatia de atribuire.
In documentatia de atribuire era doar un model de contract de furnizare produse care chiar asa se numea "model de contract"
Clauzele din contractul care urma sa se incheie se regaseau in documentatia de atribuire.
Nu stiu cum sa procedez mai departe. Trebuie sa anulez procedura sau pot incheia contractul cu urmatorul clasat?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 19:15, 20 Aprilie 2010
maxumaxu. Te contrazic. Nu poate semna cu cel de-al 2-lea ci are doar varianta anularii.
Art. 204 - (1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a încheia contractul de achiziţie publică cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câstigătoare, pe baza propunerilor tehnice si financiare cuprinse în respectiva ofertă.
(11) În cazul în care autoritatea contractantă nu poate încheia contractul cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câstigătoare, datorită faptului că ofertantul în cauză se află într-o situaţie de forţă majoră sau în imposibilitatea fortuită de a executa contractul, atunci aceasta are dreptul să declare câstigătoare oferta clasată pe locul doi, în condiţiile în care aceasta există si este admisibilă. În caz contrar, se anulează aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de achiziţie publică.
Ori eu vad un refuz al castigatorului de a semna contractul si nu ca el ar fi in imposibilitatea de a-l semna datorita unui caz fortuit sau al fortei majore.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract achizitie publica lucrari huminiuc huminiuc As dori stiu daca am semnat deja un contract de achizitie publica de lucrari si renunt la acesta la o zi dupa semnarea acestuia,se anuleaza sau nu licitatia (vezi toată discuția)
Contract atribuit unei firme in faliment ank2112 ank2112 Poate fi atribuit un contract unei firme aflate in faliment?...firma respectiva nefiind in faliment la data licitatiei. Anuntul de atribuire la cat timp dupa ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice Monici Monici Buna ziua, Se poate sa imi spuneti si mie, in domeniul achizitiilor publice, ce inseamna termenul de imposibilitate fortuita? O zi frumoasa! Monici (vezi toată discuția)