Am initiat procedura de cerere de oferta pentru produse impartite in 3 loturi, au participat 8 ofertanti. pentru lotul 1 a castigat un ofertant iar pentru lotul 2 si 3 un alt ofertant.
Ofertantul care a castigat lotul nr 1 refuza sa semneze contractul, deoarece contractul nu este acelasi cu cel din documentatia de atribuire.
In documentatia de atribuire era doar un model de contract de furnizare produse care chiar asa se numea "model de contract"
Clauzele din contractul care urma sa se incheie se regaseau in documentatia de atribuire.
Nu stiu cum sa procedez mai departe. Trebuie sa anulez procedura sau pot incheia contractul cu urmatorul clasat?
maxumaxu. Te contrazic. Nu poate semna cu cel de-al 2-lea ci are doar varianta anularii.
Art. 204 - (1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a încheia contractul de achiziţie publică cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câstigătoare, pe baza propunerilor tehnice si financiare cuprinse în respectiva ofertă.
(11) În cazul în care autoritatea contractantă nu poate încheia contractul cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câstigătoare, datorită faptului că ofertantul în cauză se află într-o situaţie de forţă majoră sau în imposibilitatea fortuită de a executa contractul, atunci aceasta are dreptul să declare câstigătoare oferta clasată pe locul doi, în condiţiile în care aceasta există si este admisibilă. În caz contrar, se anulează aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de achiziţie publică.
Ori eu vad un refuz al castigatorului de a semna contractul si nu ca el ar fi in imposibilitatea de a-l semna datorita unui caz fortuit sau al fortei majore.
Achizitii publice
Monici
Buna ziua,
Se poate sa imi spuneti si mie, in domeniul achizitiilor publice, ce inseamna termenul de imposibilitate fortuita?
O zi frumoasa!
Monici (vezi toată discuția)