avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta complicata,raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta complicata,raspuns

deci sa inteleg ca nepotul meu are aceleasi drepturi ca si mine?eu stiam ca el mosteneste doar partea tatalui lui nicidecum si ce imi revine mie si dupa tatal meu si mama mea,el nu il poate mosteni pe tata.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:31, 6 Aprilie 2010
Daca va referiti la vocatia la mostenire in cazul unui bunic decedat, aveti dreptate, daca nu va trebui sa fiti explicita cu mesajul sau sa continuati discutia in acelasi topic in care ati inceput-o!
Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe 7.01.2010.Situatia este complicata deoarece parinti mei au fost casatoriti legal dar in urma cu 25 de ani s-au despartit,nu divortat.Tatal meu a trait in concubinaj cu altcineva inca de atunci.Acum am ramas doar eu,tatal meu nu a lasat nici un fel de testament iar concubina lui cu care ma inteleg bine nu are nici un fel de act facut pe numele ei ea doar spunandu-mi ca acum trebuie sa imi dea actele ca sa refac titlurile de proprietate pe numele meu.masa succesorala este alcatuita din casa,masina si cateva terenuri.In urma fratelui meu a ramas un copil de 19 ani,iar fratele meu era divortat de mama nepotului meu de 15 ani.A-si vrea sa stiu si eu ce drepturi are nepotul meu la avere si concubina tatalui meu,care sunt partile care le revin lor si mie. Cine poate deschide succesiunea acum pentru ca nepotul meu vrea neaparat avere,se poate face vreun demers fara mine?eu nu am bani sa deschid succesiune acum si am auzit variante cum ca in urmatoarele 6 luni daca deschid succesiunea nu ma costa foarte mult.Am nevoie urgent de o indrumare.nepotul meu are aceleasi drepturi ca si mine?eu stiu ca eu mostenesc partile de la tata si mama si el doar partea tatalui lui decedat inaintea tatalui meu.Va multumesc din suflet.
Fiul fratelui predecedat vine la succesiune prin reprezentare, el urmand sa culeaga din acea succesiune partea care i-ar fi revenit tatalui sau daca ar fi fost in viata la deschiderea succesiunii. Daca fratele decedat este doar din ramura paterna, el nu va culege nimic din succesiunea dupa mama dumneavoastra (si, prin urmare, nici fiul lui).

Succesiunea se deschide prin moarte. Doar procedura succesorala se deschide la cererea oricarui mostenitor (iar acolo unde au ramas bunuri imobile, la cererea secretarului primariei).

Este fireasca dorinta nepotului de a dezbate succesiunea si nu aveti cum sa-l impiedicati sa intre in posesia bunurilor mostenirii dupa tatal dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire demenescum demenescum Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)