avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile parintesti

Buna ziua! in ce conditii un copil de 2ani este incredintat tatalui? daca mama nu are alte bunuri decat locuinta parintilor (undeva la tara) si un salariu mic, iar tatal un apartament si un salariu mare este posibil sa-i fie incredintat lui?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:48, 6 Aprilie 2010
in functie de probele ce se vor administra, de interesul superior al minorului, instanta va decide
Instanta de judecata,in functie de conditiile de crestere si educare (inclusiv situatie materiala,locuinta) ale fiecaruia dintre parinti,de probatoriul administrat (acte,martori,ancheta sociala efectuata in cauza) si tinand seama de interesul superior al copilulu,va hotari caruia dintre parinti ii va fi incredintat.
Atata vreme cat si mama copilului are unde locui si are venituri,dar avand in vedere si varsta minorului,consider ca si aceasta are sanse sa ii fie incredintat copilul.
Parerea mea este ca , indiferent ca aveti salariul mult mai mic decat al fostului sot, faptul ca aveti unde sa locuiti si ca aveti o sursa de venit va da sanse foarte mari pentru obtinerea custodiei asupra minorului. Si beneficiati de avantajul ca sunteti femeie , lucru de care instanta de judecata tine cont , tocmai luand in considerare instinctele materne si grija pe care o acorda mamele copiilor!
Succes!
:luck:
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca divortez copilul la cine ramane? bgirl_rodi bgirl_rodi buna ziua, eu am un baiat de 3 ani jumatate si de un an de zile nu pot divorta de sotul meu pentru ca imi este frica ca imi va lua baiatul el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? kutyafule40 kutyafule40 Stau impreuna cu o fata si am facut un copil , situatia asa sa agravat ca despartim. Casa este a mea totul este pe numele meu, nu suntem casatoriti, si vreau ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului wingsofchange@gmail.com wingsofchange@gmail.com Salut ma intereseaza un singur lucru mai concret .nevasta ma inseala si vreau sa ne despartim si aici apar problemele avem un copil de 2 ani si 7 lunii nu ... (vezi toată discuția)