avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenitor

buna ziua
dupa moartea mamei eu si fratele meu avem 3/16 drept de mostenire fiecare.
daca eu il despagubesc adica ii dau partea ce i se cuvine fratelui meu si tatal meu se da intretinere mie mai trebuie sa il desplatesc pe fratele meu si partea lui din partea tatalui?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:26, 6 Aprilie 2010
vreti sa spuneti ca incheiati cu tatal dvs un contract de intretinere, adica el instraineaza cota sa parte din imobil iar dvs ii prestati intretinere pana la decesul acesuia? in acest caz fratele nu o sa mai aiba nicio cota parte din cota tatalui dvs
deschideti succesiunea si faceti tranzactie si acolo stabiliti ce si cum,contactati un avocat sa va ajute
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Nu, cat timp e in viata, tatal dvs. face ce doreste cu bunurile sale.
Nu aveti de ce sa il despagubiti pe frate pt partea tatalui, ca e inca viu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.se da următoarea situație.suntem 2 frați, mama ... Maryyyy121212 Maryyyy121212 Bună ziua.Se da următoarea situație.Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit.Acum fratele meu o tot constrânge pe mama să îi facă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate si succesiune GROOSA GROOSA Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea speta : Tatal si mama mea au o proprietate in or.B-S. Mama a decedat in anul 2009 iar fratele meu in anul 2005, ... (vezi toată discuția)