avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... modificari prin legea 49 din 2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

modificari prin legea 49 din 2010

1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:56, 28 Aprilie 2010
Ati pus o intrebare la care nu cred sa aiba cineva vreun raspuns acum, zilele acestea. :)

Ati avut ghinionul sa depuneti cererea de pensionare chiar in ziua in care a intrat Legea nr. 49/2010 in vigoare, prin urmare cererea de pensionare se solutioneaza conform prevederilor acestui act normativ. Angajatorul ar trebui sa va mentina in activitate, conform art. 41, alin. (5) din Legea nr. 19/2000. Alta solutie nu stiu, deocamdata.

am si eu o intrebare:
daca am spre exemplu doi salariati care cumuleaza pensia cu salariul, alti doi care tocmai au primit decizia de pensionare si un altul care indeplineste deja conditiile de pensionare (varsta si stagiu minim), dupa noua lege caror salariati le inceteaza contractul de drept?
multumesc
1) cei care sunt pensionari si lucreaza, au acordul conducerii sa continuie activitate.
2)cei care au primit decizia de pensionare inceteaza de la data primirii deciziei
3)cel care indeplineste conditiile si nu a facut cerere de intocmirae dosarului inceteaza de drept
ok. dar eu inteleg ca imi trebuie acordul angajatorului plus conditiile legii (lege care de acum spune ca existentul contract inceteaza de drept in momentul indeplinirii conditiilor). acum este vb doar despre momentul respectiv sau si de cei ce au indeplinit in trecut conditiile respective?
Legea se aplica numai pentru situatiile viitoare , adica pentru cele aparute de la data intrarii ei in vigoare , nu si pentru trecut.

Alte discuții în legătură

Incetarea cim - pensie de invaliditate ioanav04 ioanav04 Buna seara tuturor, am rugamintea sa-mi spuna cineva cum inceteaza CIM al unui salariat in momentul inscrierii la pensie de invaliditate (gradul ... (vezi toată discuția)
Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru angajat cu dosar de pensionare depus . petru lucaci petru lucaci Florica, angajata la SC Electrificare CFR SA in data de 18.03.2010 solicita societatii intocmirea dosarului de pensionare pentru limita de varsta incepand ... (vezi toată discuția)