avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... obtinerea permisului de conducere in cazul dublei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

obtinerea permisului de conducere in cazul dublei cetatenii.

:sorry:Observ ca situatia in care ma aflu nu este un caz izolat, problema este ca nu reusesc sa gasesc exact ce legi se refera la aceasta chestiune pe care am sa o descriu in continuare:
Sunt cetatean roman si israelian, am obtinut cetatenia israeliana in urma unui program de imigrare in mai 2008. Actualmente ma aflu in Romania si posed pasaport valabil, romanesc, in cre este mentionat de catre autoritatile romane, ca am domiciliul in Israel si carte provizorie de identitate in care la rubrica: "domiciliu", este completat: "Israel",iar pe spate este o stampila dreptinghiulara cu specificatia: "STABILIT RESEDINTA IN MUNICIPIUL..." si urmeaza completata, adresa la care locuiesc legal si fizic de 9 luni.
Problema este ca am vrut sa urmez cursurile unei scoli de soferi si bineinteles ulterior sa sustin examenul pentru obtinerea permisului de conducere, in localitatea unde am rezidenta in Romania. Tin sa mentionez ca nu am si nici nu am avut permis de conducere israelian sau de vreun alt fel, niciodata. La vederea actelor mele de identitate, instructorul m-a descurajat, spunandu-mi ca probabil ca nu am sa fiu primit in examen cu situatia mea, drept urmare am fost sa ma interesez la politia rutiera la un birou care se ocupa de dosarele pentru permise si de eliberarea acestora din urma, unde am fost informat verbal ca in cazul cetatenilor dubli sau al persoanelor ce au rezidenta si pe teritoriul altui stat, se aplica o lege care spune ca aceste persoane trebuie sa sustina examenul auto in tara in care aobtinut ultima rezidenta respectiv cetatenie si sub nici o forma examenul nu poate fi sustinut in Romania, lege pe care nu am stiut unde sa o gasesc si cred ca am fost informat gresit sau insuficient, pentru ca, sa-mi fie cu iertare, dar eu o gasesc absurda... de aceea as fi foarte recunoscator celor care au un raspuns mai clar sau care m-ar putea indruma intr-un fel sau altul cu privire la aceasta situatie. Va multumesc anticipat si astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: george stoica-banu , utilizator 20:03, 6 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere permis conducere cetatean strain simoalin simoalin Buna ziua, as dori sa stiu daca un cetatean UE poate sa dea examen si sa obtina permis de conducere in Romania. Mentionez ca este om de afaceri din Marea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Tavi2195 Tavi2195 Buna ziua! Am o intrebare, eu ca cetatean moldovean, de fapt am dubla cetatenie, as putea da de permis aici in Romania? Pe buletinul romanesc am adresa in ... (vezi toată discuția)