Buna seara!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune:
In anul 1986 in luna februarie bunicul meu a cedat printr-un act intocmit la notar partea din casa parinteasca unui nepot, a unei surori, care a avut grija de strabunica. Acum acel nepot are pretentia ca tot pamantul care figura in registrul agricol pe numele strabunicii mele i se cuvine lui(desi la momentul repectiv nu asa a fost intelegerea). Precizez ca acesta era inregistrat pe numele strabunicului, dupa moartea caruia nu s-a facut succesiune. In acest caz totul este mostenit de strabunica?
Unde se poate vedea acel act intocmit la notar, intrucat bunicul meu nu a primit nici un exemplar atunci?
Multumesc!
Nu aveti dreptate.Dupa incheierea unui act la notar, partile prmesc cate un exemplar iar unul ramane la arhiva notarului.Fiind vorba de anul 1986 adresati-va cu o cerere la Camera Notarilor Publici si acolo veti primi toate informatiile legate de acest subiect
Totodata, acel contract se poate regasi si in arhiva Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, la mapa de transcrieri, dar numai in masura in care a fost transcris. Asadar, in masura in care nu il gasiti la Camera Notarilor Publici, incercati si la OCPI.
Cat despre faptul ca bunicul dvs. nu ar fi primit nici un exemplar, subscriu la parerea colegului de mai sus: nu exista ca bunicul dvs. sa nu fi primit un exemplar! Chiar si daca vorbim de anul 1986!
Extras c.f.
stefan pop
buna ziua,va rog daca poate cineva sa explice in ce categorie de acte se poate incadra un extras cf.emis in 1992 de notariatul de stat,are stampila ... (vezi toată discuția)