avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... acte doveditoare sediu social
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

acte doveditoare sediu social

Buna ziua! As dori sa ma ajutai si pe mine in urmatoarea situatie.
Atunci cand va trebui sa depun actele pentru dobandirea personalitatii juridice la Judecatorie, (pentru asociatie) mi se cer printre altele si actele doveditoare ale sediului asociatiei. Intrebarea este urmoatoarea: Care sunt actele doveditoare ale sediului: Contractul de inchiriere intre mine ca persoana fizica si cealalta parte, tot persoana fizica, sau dovada acordului autentificata la notar a persoanei x cum ca este de acord ca sediul asociatiei sa fie in imobilul y?
Precizez ca este vorba despre o casa (nu este un apartament).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:17, 7 Aprilie 2010
Amandoua!
dovada o faceti prin contractul de inchiriere, in cazul in care asociatia are un spatiu inchiriat pentru sediu, sau actele de proprietate ale imobilului, in cazul in care aceasta functioneaza in imobilul proprietate a unui asociat fara a se incheia un contract de comodat.
mitrache_v a scris:

Care sunt actele doveditoare ale sediului: Contractul de inchiriere intre mine ca persoana fizica si cealalta parte, tot persoana fizica, sau dovada acordului autentificata la notar a persoanei x cum ca este de acord ca sediul asociatiei sa fie in imobilul y?


Nici una, nici alta.

Un contract de inchiriere intre 2 persoane fizice imi zice ca una din ele si-a facut rost de-un loc de dormit si nicidecum ca o asociatie si-a facut rost de un sediu.

Contractul de inchiriere trebuie incheiat intre proprietarul spatiului (persoana sau persoanele fizice proprietare / uzufructuare sau ce-or mai fi cu drept de inchiriere...) si ASOCIATIA "cum o cheama" (conform dovezii) reprezentata ...prin cine s-a stabilit ca o reprezinta (presedintele).

Da. Da...exact asa! Aceasta asociatie neinregistrata inca (dar pusa pe hartie /act constitutiv + statut) poate, chiar inainte de data inregistrarii, sa incheie acest act necesar pentru ca ea sa ia fiinta in mod valabil.

Contractul este ...un acord de vointa dintre doua sau mai multe persoane. Daca am un contract, rezultatul intalnirii a doua vointe, atunci la ce mi-ar mai servi si vreo declaratie de acord separata de contract !!?? :-/

In dosar ar mai trebui sa existe si o copie a ctului de proprietate (a actului care a stat la baza inchierii contractului de inchiriere).
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat sediu firma hpuiu hpuiu Buna ziua, Am un SRL al carui sediu a expirat, cum nu mai am posibilitatea de a prelungi sediul la fosta adresa, as dori sa mut sediul firmei in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu sediu social pentru ong mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie: Ma aflu in situatia in care infiintez o asociatie. in momentul de fata am trimis catre ... (vezi toată discuția)
Sediu asociatie ionutt ionutt Buna ziua! Cum se face dovada sediului unui CAR? Acesta a fost infiintat de catre o societate comerciala pentru salariatii sai. Este suficienta o declaratie ... (vezi toată discuția)