avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nedumerire contract drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nedumerire contract drepturi de autor

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: angajatorul mi-a propus sa imi primesc salariul o parte pe cartea de munca (15 milioane brut), o parte prin contract de drepturi de autor (7 milioane net).
Salariul meu, negociat si agreat cu angajatorul, este de 17 milioane net. Mi s-a spus ca imi voi primi acesti bani in intregime. Eu sunt si traducator autorizat, de aceea mi-a propus acest contract de drepturi de autor.
Nu sunt convinsa - desi angajatorul m-a asigurat de 2 ori - ca eu nu voi avea de platit impozite pentru acele 7 milioane net din contractul de dreptrui de autor. Mi-a spus ca exista un 10% impozit platit de angajator si un 6% impozit care mi-ar reveni mie sa il platesc, dar pe care nu il voi plati pentru ca se face nu stiu ce deducere de 40%, nu am inteles exact.
M-ati putea lamuri, va rog? Care este adevarul?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:14, 8 Februarie 2007
cel mai sigur ar fi sa mergi la finante sa te interesezi, ei sunt cei mai in masura sa te lamureasca#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate pensie facultativa nataliaz nataliaz Buna ziua, Am 32 de ani si am optat pentru o pensie facultativa- Pensia mea de la Aviva. In momentul in care am facut actele agentul Aviva mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Colaborare profesori - ce fel de contract? traineranastasia traineranastasia Bună ziua, Vă rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns: În martie 2019 am deschis un centru de limbi straine, un SRL. Pana acum am lucrat numai eu ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programator oanasandu oanasandu Buna ziua, As vrea sa va intreb daca este legal ca in momentul in care o firma face oferta de angajare, salariul net propus sa contina deja scutirea de ... (vezi toată discuția)