avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama,vreau copilul!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama,vreau copilul!

Hristos a inviat!
Sunt mama unui baietel de 4ani si 11luni,sapt. viitoare am proces de divort cu custodie ,infatisare cu martori,tatal a cerut si el custodia.Locuim in acelasi ap.,bun comun,am loc de munca inca din primul an de casatorie pana in prezent.Am stat 2 ani acasa pt. cresterea copilului.Tatal ma acuza ca nu am facut mancare (asta deoarece el a zis ca nu fac mancare buna)si ca doar el a facut,desi 2 ani eu i-am pasat copilului mancarea.In prezent gatim amandoi dar separat dar menajul in casa il fac singura.
Ma mai acuza ca am mai atins copilul peste fund si manute dar asta doar in scop educativ,deoarece doar eu sunt cea care se ocupa de educarea lui,pe cand tatal doar il rasfata.In prezent am o alta relatie cat si el , dar copilul nu a fost niciodata neglijat din cauza asta,adica nu a ramas niciodata copilul singur ci cu cineva din familiile noastre.
El are un venit mai mare decat al meu,dar in timpul divortului a instrainat masiniile fam. (2)fara acordul meu "vanzandu-le mamei lui"dar ramandu-i tot lui,mie mi-a luat cheile si mi-a interzis sa le mai folosesc,iar toata iarna eu am dus copilul la gradinita cu masinile firmei de unde lucrez(cu colegii mei)timp in care una din masinile noastre statea in fata casei.
Ancheta sociala s-a efectuat si este in favoarea mea.
intrebari:
Poate sa castige copilul pt ca eu i-am mai dat la fund copilului?
sau ca am o alta relatie?sau ca nu am facut mancare,dar pot zice ca am facut si treburi de barbat adica am zugravit ?
Va rog sa-mi mai spuneti pe ce motiv as putea pierde copilul?nu beau nu fumez,nu ma droghez,dar imi iubesc copilul.
d
Subiectul va fi abordat in functie de situatia de fapt, nu am date sa va spun cum...

doar pt. bryana:
Nu precizati ce calitate aveti in proces.
Daca sunteti reclamanta atunci in momentul dezbaterilor pe fond asupra cererii de incredintare a copilului minor va trebui sa faceti referire la acest aspect si sa "il indulciti" atat cat puteti de mult. In acelasi timp evenimentul trebuie minimalizat si puteti sa ii atribuiti un caracter singular. Poate chiar faceti aluzia la lipsa de implicare a tatalui in cresterea si educarea copilului sau la o implicare necorespunzatoare fapt care v- a determinat o singura data sa recurgeti la atacarea funduletului.
Daca sunteti parata este posibil sa auziti in motivarea sotului dvs (a avocatului) si despre atantatul la funduletul copilului. Apararea dvs poate proveni din aceleasi aspecte si anume din lipsa de implicare sau implicarea necorespunzatoare a tatalui in cresterea si educarea minorului fapt care va obligat sa recurgeti la astfel de tratamente pentru ca situatia sa revina la normal.
OK?
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
Radulescu Violeta, utilizator
O abordare nereala si tardiva, ca cea de la etapa de concluzii nu vad sa faca mare diferenta.
Degeaba zice mama ca a dat numai o data, daca martorii lui vor spune de mai mmulte ori sau ca e o practica... Degeaba ataci la final un lucru pe care instanta l-a auzit de la primul termen...
E ca si cum ai scoate camasa si ai minti pe ultima suta de metri pentru ca nu ai gasit pana atunci dovezi contrare.
De aia spuneam ca situatia se va aborda in functie de situatia de fapt, cea reala, ca aia tine cel mai mult; nu se va aborda in functie de vreo imaginatie a vreunui avocat care nu va putea fi dovedita cu martori etc.
Nu am intanit pana acum parinte care sa spuna ca pentru ca educa singur copilul a fost neboit sa-l bata... ba chiar poate sa fie interpretat in contra sa acest fapt, in sensul ca deci singur nu te descurci...

Situatia de fapt, motivatia de ce mai dadea cate o palma, confirmarile/infirmarile martorilor, interogatoriul si abordarea celeilalte parti, eventual abordarea copilului referitor la raportul cu maternitatea si paternitatea... astea au o eficienta reala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea custodiei minorului de catre tata catacata2011 catacata2011 am o fetita dintr-o relatie de concubinaj,are doar 2 ani si 4 luni,,,vreau sa cer custodia fetitei in instanta,,am foarte multe dovezi impotriva fostei ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului melissa.delvino melissa.delvino buna ziua.am 34 ani si lucrez in italia,intr un hotel.plec 3luni si aproape 3luni stau in tara.sint casatorita,dar lucrurile merg din ce in ce mai rau..am ... (vezi toată discuția)
Custodie minor CostyM CostyM barbat 37 ani . am o fetita de 4,7 ani trecuta pe numele meu dintr-o relatie din afara casatoriei. am locuinta proprietate personala, am loc de munca stabil si ... (vezi toată discuția)