avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu

Care sunt conditiile legale in care pot parasi domiciliul, cui trebuie sa ma adresez? Mentionez ca sunt casatorita de 20 ani si am doi copii minori de 13 ani, respectiv 9 ani, iar in ultimii 2 ani am intentat proces de divort sotului meu si am renuntat din cauza copiilor(art.242, al.2) si nu in ultimul rand datorita amenintarilor verbale ale sotului care vrea sa pozeze intr-un sot posesiv. Doresc sa stiu ce repercursiuni negative pot exista in situatia parasirii domiciliului conjugal, in ceea ce ma priveste. Exista vreun risc sa-mi pierd copii? In ultimii doi ani a inregistrat convorbirile mele telefonice pe care le aveam in casa, m-a urmarit de nenumarate ori si ma ameninta ca imi voi pierde copii. Ma suspecteaza ca am o relatie .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:42, 7 Aprilie 2010
Pentru a parasi domiciliul si a lasa copiii minori in ingrijirea tatalui trebuie sa aveti o motivatie foarte serioasa. Faptul ca ati intentat o actiune de divort , dar ulterior ati retras-o , denota nehotararea dvs. Un nou proces de divort motivat pe faptul ca sotul va ameninta in vreun fel si pe neintelegerile conjugale, concomitent cu o plangere la politie pentru amenintare impotriva sotului , ar justifica parasirea domiciliului si mutarea in alta parte! Insa faptul ca sotul va atrage atentia ca veti pierde copiii nu constituie amenintare! ( a se vedea Codul Penal )
Succes!
:luck:
Eu nu as fi asa categorica...:D...In fapt va fi extrem de greu pt sotul dvs sa obtina incredintarea copiilor, mai ales daca, la audierea in instanta( pana va judectati face si cel mic 10 ani) ei declara ca vor sa stea cu dvs.Doar sa aveti unde sta si dein ce-i intretine...
Nu trebuie sa va adresati nimanui.Nu aveti de ce sa va temeti pentru ca nu veti avea nici un fel de repercursiuni, pentru ca lege noastra nu incrimineaza parasirea de domiciuliu.Nu vad cum sa va pierdeti copii.Este important sa stiti insa, pentru ca sunt discutii si vor fi pe incredintarea minorilor, sa va angajati un avocat care sa va consilieze pe perioada divortului tocmai pentru a sti cum se va aparati din punct de vedere juridic contra ofensivelor lui, pentru ca va trebuie sa faceti dovada in cadrul procesului de divort a conditiilor net superioare pe care le puteti oferi minorilor, in comparatie cu cele oferite de tata. Mai trebuie sa stiti ca minorul de 13 ani va fi audiat in camera de consiliu de catre instanta si cuvantul sau va atarna foarte greu cu privire la incredintarea sa catre unul dintre parinti.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters139145 ContSters139145 Va rog sa-mi spuneti cum pot parasi domiciliul conjugal in situatia in care sunt casatorita, am 2 copii, de 8, respectiv 13 ani si doresc sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort- implicati 2 copii minori, rog ajutor gheorgheanemona gheorgheanemona BUna ziua, am aflat ca sotul meu are o relatie cu o femeie, sau chiar cu mai multe, de cativa ani. Dar, de anul trecut am aflat de o anume relatie. Cand i-am ... (vezi toată discuția)