avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Va rog sa-mi spuneti cum pot parasi domiciliul conjugal in situatia in care sunt casatorita, am 2 copii, de 8, respectiv 13 ani si doresc sa nu mai convietuiesc cu sotul meu .Mentionez ca am intentat divort de 2 ori pana acum si am renuntat de teama amenintarilor acestuia., m-am imbolnavit pe fomd pshihic tot din cauza acestuia, am diabet si hipertensiune arteriala. Nu am nevoie de absolut nimic(partaj)din bunurile dobandite in perioada a 20 de ani.Doresc sa ma mut in alta localitate din tara.
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 20:17, 6 Aprilie 2010
situatia dvs. poate fi rezolvata foarte simplu...;) va mutati pur si simplu, si gata. Dupa ca ati facut-o, va angajati un avocat si deschideti actiunea de divort, asta daca credeti ca nu va mai razganditi...#-o
Puteti parasi domiciliul conjugal, fara teama ca veti fi acuzata de ceva...puteti face ulterior, cand se va judeca divortul, dovada faptului ca motive temeinice v-au determinat sa alegeti aceasta cale. Nimeni nu va poate obliga sa traiti in aceste conditii. Puteti sa depuneti plangere impotriva sotului daca sunteti amenintata si din cauza comportamentului sau sanatatea dvs. a avut de suferit. Totul este sa puteti proba orice acuza impotriva sa. Luati-va copiii si , daca stiti ca veti descurca de una singura...nu ezitati sa alegeti o viata mai buna.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
ContSters47264, utilizator
Parasirea domiciliului conjugal nu este incriminata de lege daca la acest aspect va referiti.Evident ca este in interesul dvs si al minorilor sa faceti acest gest avand in vedere "antecedentele" din casatoria dvs.Ca urmare va puteti lua deci copii si va puteti muta astfel unde doriti.Trebuie sa stiti insa ca cadrul procesului de divort va trebui sa faceti cunoscuta instantei adresa de resedinta, pentru ca este necesara efectuarea anchetei sociale, proba obligatorie in cazul incredintarii minorilor.
De asemenea mai trebuie sa stiti ca avand in vedere varsta minorului de 13 ani, acesta va trebui audiat de catre instanta, in camera de consiliu pentru a fi cunoscuta optiunea sa in privinta incredintarii sale.
daca plecati singura si nu doriti sa mai dati divort de dansul, e simplu. plecati si nu va mai uitati inapoi.
daca luati si copii cu dvs, e nitel mai complicat ,daca isi doreste copiii. va trebui sa cereti incredintarea lor asta inseamna ca trebuie sa aveti cu ce-i intretine pe copii si unde locui decent, ca trebuie sa si divortati si asta se face la judecatoria de care apartine ultimul domiciliu comun
Daca asta este situatia in familia dvs. si daca aveti alte posibilitati locative, plecati cu copiii. Este spre binele lor si al dvs. Aveti martori si acte medicale pentru a dovedi ca este justificata parasirea domiciliului conjugal. Copilul de peste 10 ani va fi audiat in camera de consiliu, privind incredintarea - astfel va intari sustinerile dvs.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Alexandra mari Alexandra mari Am si eu o problema.I urma divergentelor familiare dintre mine si sotul meu am parasit caminul conjugal lasand in urma doi copii minori de 14 si respectiv 10 ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu mina_girl08 mina_girl08 Care sunt conditiile legale in care pot parasi domiciliul, cui trebuie sa ma adresez? Mentionez ca sunt casatorita de 20 ani si am doi copii minori de 13 ani, ... (vezi toată discuția)
Divort-copii minori michaell 14 michaell 14 buna ziua! sunt tatal a doi copii minori, unul de 3 ani si celalalt de 12 ani acum 2 saptamani am primit citatie ,sotia deschizand proces de divort iar ... (vezi toată discuția)