avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale!!

Pot cere judecatorului sa stabileasca cuanumul daunelor morale?
Sunt proprietarul unui taxi iar pe perioada cat masina a stat in service pt reparatii (4 saptamani) as vrea sa cer aceste daune soferului care a provocat accidentul (ma aflam la semafor iar acesta nu a respectat dist corespunzatoare). Deci nu ma refer la daune pt reparatia masinii ci la banii pe care nu i-am putut obtine datorita accidentului.
Cel mai recent răspuns: dtztz , utilizator 12:08, 13 Februarie 2007
despagub cred ca tb sa le cer de la autorul accidentului ... nu cred ca rca despagubeste asa ceva (doar reparatia masinii)

sincer n-as vrea sa se ajunga la proces .. dar dac omul nu intelege ca io sufar pierderi din cauza lui fara sa am vreo vina ....

tb sa platesc taxa de timbru?
dac vb cu un avocat, plata lui nu pot imputa ca si cheltuieli de judecata? pot imputa si taxa de timbru (daca se plateste)?
Bineinteles ca platesti taxa de timbru. Exact ca pornirea la taxi:))
Taxa este in functie de suma pe care o ceri (venitul nerealizat de care zici)
Atat taxa de timbru cat si onorariul de avocat reprezinta cheltuieli de judecata, iar in cazul in care castigi iti vei recupera si acesti bani de la cel care te-a lovit.
Acum esti multumit?:D
Bineinteles ca platesti taxa de timbru. Exact ca pornirea la taxi:))
Taxa este in functie de suma pe care o ceri (venitul nerealizat de care zici)
Atat taxa de timbru cat si onorariul de avocat reprezinta cheltuieli de judecata, iar in cazul in care castigi iti vei recupera si acesti bani de la cel care te-a lovit.
Acum esti multumit?:D
Multumit! Merci!

Off topic: pt pt figurile care le au unii taximetristi oarecum sunt vinovati tot clientii.
Inaintre de a urca intr-o masina, daca aveti de unde alege, uitati-va o clipa la fata soferului (unii au o fata asa de expresiva ... ca mai bine mergeti pe jos :D ); in masina pe aparatul de taxat e afisat pretul .. dac ceva nu e in regula ..renunta-ti .. luati alta masina (la magazin alegeti de la un sortiment ce va convine si va uitait si la pret .. nu?); apoi o chestie interesanta: am vazut nus unde lipit pe bordul masinii "daca aparatul de taxat nu s-a pornit cursa e din parte firmei";)
Cine e mai radical ..si la sfarsitul cursei nu primeste bon .. poate chema politia in cazul in care soferul va cere o suma fara sa dovedeasca cu bon - cred ca e evaziune fiscala)
Nu mai spun de reclamatiile la firma de dispecerat : la firma cu care a m contract se iau in consideratie si reclamatiile telefonice.

Si usor usor devenim mai civilizati. Alt solutie nu cred ca e .. romanul dac nu e fortat sa faca ceva corect .. din proprie initiativa nu prea face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma unui accident ... dtztz dtztz am acrosat cu masina un taxi (nerespectarea distantei corespunzatoare) ... reparatiile la taxi se platesc cu RCA insa soferul imi solicita daune pe perioada ... (vezi toată discuția)
Despagubire in urma unui accident mihapep mihapep Buna ziua In decembrie 2014 sotul meu a facut un accident cu masina personala. A lovit din spate un taximetrist care a oprit in dreptul liniei continue fara ... (vezi toată discuția)
Daune accident vasiii vasiii Buna ziua. Am avut la inceputul lunii decembrie un accident in cluj, in care am lovit 3 masini de taxi care stationau (nimeni nu a fost ranit). Din pacate, ... (vezi toată discuția)