avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atribuire teren prin ordinul prefectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atribuire teren prin ordinul prefectului

Parintii unui prieten au cumparat o casa in 1988.Casa avea atunci 2000mp teren, curti, constructii si gradina.In 1988 au cumparat prin act notarial casa si 1000mp curti constructii, restul 1000mp transcriindu-se in cartea funciara in favoarea statului roman, ei avand drept de folosinta.Anul trecut prietenul a cumparat casa cu cei 1000mp teren prin act autentic. Azi un vecin l-a prevenit ca vrea sa ceara de la primarie, prin licitatie, cumpararea unei parti din gradina, deoarece este al statului si are tot dreptul. Panica a pus stapanire pe prietenul meu, imobilul fiind in centrul orasului, terenul are o valoare considerabila, sa participe la licitatie ar insemna sa mai cumpere odata acelasi teren. Nu a depus cerere la legea 18 si urmatoarele, nu a solicitat ordinul prefectului. CE E DE FACUT ? mai are vreo sansa sa-si inscrie in CF dreptul de proprietate asupra gradinii de 1000mp?
Cel mai recent răspuns: Adicaransebes , utilizator 14:02, 29 Martie 2019
Buna ziua doresc sa iau pamantul prin ordinul prefectului,dar nu imi gasesc la arhive decizia de atribuire a terenului,ce este de facut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Ordin prefect irbag irbag In 1985 parintii mei au construit o casa pe un teren dat de primarie de 300 mp. In 1995 s-a emis Ordinul prefectului pe 100 mp \"aferent locuintei \" ( este ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului??? julius.jr julius.jr in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect?? 1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa ... (vezi toată discuția)