avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare tot cu prima casa
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

tot cu prima casa

1.eu si sotia mea (viitoare :D) dorim sa achizitionam prim programul prima casa o locuinta care e a parinitilor mei. programul permite o asemenea achizitie ?
2.inca un aspect si anume ca sotia mea detine o proprietate castigata in instanta si inca nu si-a inscris proprietatea pe numele ei la cartea funciara, proprietatea e tot pe numele fostilor proprietari.
mai putem accesa creditul prima casa ?
daca da o pot trece si pe ea in actele casei cumparate sau ce drepturi legale are ea asupra acesteia ? va fi considerat bun comun ?
cu tot respectul !
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
nanum, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 22:04, 8 Aprilie 2010
daca dvs cumparati impreuna un ap impreuna cu viitoarea sotie, prin programul prima casa, (sau orice alt credit ipotecar),in acte veti fi trecuti amandoi, deci la partaj veti imparti apartamentul parintilor.
pe cand aceeasi viitoare sotie a castigat in instanta apartament inaintea casatoriei, deci bun propriu. ( chiar daca il intabuleaza mai tarziu e usor de demonstrat de unde il are)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort jordan_valentin jordan_valentin am facut cu sotia un credit la banca cu ipoteca ce se intampla daca divortam avand in vedere ca apartamentul nu este al meu este trecut pe numele mamei si eu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)