avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cine aplica mentiunea "definitiva si irevocabila" pe o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cine aplica mentiunea "definitiva si irevocabila" pe o hotarare judecatoreasca?

buna ziu....am o problema...acum o luna mi a fost suspendat permisul de conducere ppt 30 zile...am stat 30 zile iar cand mam dus sa il iau si mi sa spus ca nu mil poate da pt ca am avut o contestatie in 2007 pe care de altfel am castigato dar trebuie sa prezint sentinta,am fost sa scot o copie dupa sentinta din 2007 de la tribunalul brasov si mam intors la politie dar nu era buna pt ca dupa spusele politaiului imi trebuie o stampila mare patrata pe sentinta....intrebare???cine pune aceea stampila? ps;pe sentinta mea scrie sentinta definitiva cu drept de recurs in 15 zile....deci banuiesc ca nimeni nu a facut recurs daca au trecut 3 ani de atunci.......cine trebuie sa puna stampila aia nenorocita ????va multumesc si astept un raspuns cat mai repede(
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 11:53, 9 Aprilie 2010
Instanta care a pronuntat acea sentinta. Mergeti la registratura , depuneti o cerere , va spune cat sa timbrati, apoi vi se aplica stampila cu mentiunea definitiva pe sentinta, daca nu a fost atacata . simplu
da am fost dar ma trimis unde se fac legalizarile.....si akolo dureaza 7 zile o legalizare chiar daca eu de fapt am stat 30 zile si acum am drptul sa condu nu pot pt ca trebuie sa o legalizez dupa spusele celor de la tribunal...iar de la politie mi-sa cerut doar o stampila....ce e de facut?
Mergeti la judecatorul de serviciu cu o cerere prin care solicitati legalizarea hotaririi , cu mentiunea definitiva si irevocabila, iar a doua zi va fi gata.
La registratura doar lasati cererea si platiti taxa judiciara, insa cererea merge la grefa instantei, apoi se cauta dosarul in arhiva pentru a se vedea daca sentinta data a fost atacata cu recurs , sau nu... Nu se poate pe loc.... trebuie sa asteptati putin.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
dureaza 7 zile legalizarea..........scrie mare pe usa:(((

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva yvon yvon Buna ziua, in data de 08.06.2011 ar fi 30 de zile de la primirea sentintei de divort (a fost apel). Daca nu se face recurs la ea, in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)
Pierdut proces cu politia iasi MirceaT MirceaT Am pierdut procesul cu politia iasi si acum trebuie sa imi predau permisul. Sentinta a fost data pe data de 16.06.2009 si mie mi-a parvenit pe data de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la apel-efecte robix robix Buna ziua! Am introdus o cerere de chemare in judecata avand ca obiect \"contestatie proces verbal de contraventie\". Sunt sofer de meserie si am ... (vezi toată discuția)