avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins fara permisul de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins fara permisul de conducere

Am fost si eu prins cu permisul suspendat .....nu am antecedente nu am fost baut am avut toate actele la masina , nu am depasit viteza legala, care sunt consecintele va cer un sfat
dl Neamtu.... procedura este asa...dupa ce organele de politie finalizeaza cercetarile , propun o solutie...insa procurorul este cel care dispune. in cazul dvs si al prietenei , sigur va dispune o scoatere de sub urmarirea penale , cu plic. art. 18 ind. C.P. , adica o amenda administrativa. nu e cazul de judecata., iar dvs. nu aveti nevoie sa mai faceti nmc ulterior pentru ca pentru pentru art 86 alin. 3 , OUG 195 nu prevede retinerea permisului. si cam atat! foarte simplu! nu va trb nici un avocat!
al3x123 ... trecerea caii ferate cand barierele sau semibarierele sunt in coborare , este o contraventie pentru care se retine permisul pentru 90 de zile , cu testare obligatorie la reguli de circulatie. iar fapta ulterior comisa , este o infractiune pentru care se va dispune cu siguranta o solutie ca in cazul de mai sus , cu precizarea ca dvs. trb sa va prezentati dupa emiterea ordonantei la serviciul rutier pe raza caruia ati comis fapta pentru a depune cerere de restituire, atasand la aceasta copie ordonanta si chitante de achitare a amenzii administrative. plus testare!!!
ok.... mersi frumos domnule Estima eu dupa ce voi fii scos din urmarire ar trebuii sa imi ridic permisul de la Udriste sa ma duc cu amenda platita cu buletinul si poate o sa imi mai trebuiasca si alte acte nu stiu sigur ...mie mia fost ridicat permisul la tara in judetul Olt nu ar avea nici un rost sa ma duc akolo ca eu am mutatie de Bucuresti si totul a fost trimis la Udriste....
Akuma sper sa scap mai repede ca a trecut vreo 3 luni de cand intreb daca mi sa solutionat dosarul si mereu aceelasi raspuns este inca in curs sa ajunga la judecator sau procuror nu prea ma pricep e prima oara cand trec prin aja ceva..
Al3,in cazul dvs nu prea are cu ce sa ajute avocatul.
Fapta dvs. nu constituie infractiune.

In cazul in care este vorba de o infractiune este indicat sa existe avocat angajat.
Din cate stiu de la cei de la politia rutiera a existat si condamnare la inchisoare cu executare pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat, dar nu in Bucuresti...
Si cum fara ca persoana sa fie trimisa in judecata nu se poate ajunge la o condamnare la pedeapsa inchisorii ceea ce sustine Estina contrazice ceea ce stiu...
Se poate ajunge si la o pedeapsa cu suspendare daca vrea procurorul de caz.
Adica cel ce vine si ia la misto organul de ancheta poate raspunde penal pentru o infractiune savarsita...
Ideea este ca cel ce a condus fara drept comite o infractiune si raspunde penal in conditiile legii penale...
O poveste frumoasa inlatura acest risc sau il reduce...
Am mai auzit un coleg de forum care zicea ca pt ucidere din culpa nu se da niciodata inchisoare cu executare...si nu este asa...

avocat Claudiu Lascoschi
pai eu nu fac comentarii pe seama articolelor prevazute in OUG 195 sau C.P. eu vb in ceea ce priveste practica si cum au fost solutionate astfel de cauze , prin prisma faptului ca fapta nu prezinta un grad de pericol social atat de ridicat incat sa fie nevoie de trimitere in judecata. despre fapta de ucidere din culpa , sa nu fie trimis in judecata , ar insemna sa plateasca o suma maricica familiei decedatului. altfel nu vad cum... dle alex...dak am inteles bn , ati comis infractiunea de conducere cu pc suspendat , pe raza judetului Olt. deci va trb sa ajungeti acolo. pt ca permisul dvs. va fi inaintat la DGPMB - Brigada Rutiera abia dupa ce veti depune cererea de restituire , la care atasati ordonanta si copie de pe chitanta prin care ati akitat amenda administrativa., la IPJ Olt - Serviciul Rutier. abia apoi acestia vor trimite pc la unitatea care la eliberat initial.asa ca este nevoie sa va prezentati acolo. si nu uitati de testare la reguli de circulatie. inainte de a trece cele 90 zile.
"l-a eliberat" imi cer scuze .. m-am grabit.

Alte discuții în legătură

Taxa avocat Daniela Dinu Daniela Dinu In situatia in care s-a facut analiza singelui la IML cu valoarea alcoolemiei de 1,55 si s-a intocmit dosar penal ,cat credeti ca va fi taxa impusa de un ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Condamnat cu suspendare savarseste o alta infractiune Valentin15081984 Valentin15081984 As avea si eu o problema ,daka binevoiti sa imi raspundeti....anul trecut am fost condamnat la 1 an cu suspendare pentru conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)