avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la reparatii

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuna cineva daca Asociatia de proprietari procedeaza legal daca nu-mi incaseaza intretinerea pentru ca am o restanta la cheltuielile de reparatii.Am citit o data intr-un ziar ca nu e legal asa, si va rog sa-mi spuneti care este articolul de lege care face aceste precizari. Va multumesc. annutzaa4@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:25, 9 Aprilie 2010
Asociatia este obligata sa incaseze banii de intretinere, chiar daca aveti restante la reparatii. Nu cred ca exista o hotarare a adunarii generale a asociatiei de proprieari , prin care sa se fi stabilit asemenea masuri , pentru ca ar fi total gresite. Faceti in asa fel, incat sa aveti dovezi ca vi s-a refuzat incasarea ca sa nu va treziti cu penalitati de intarziere si la plata taxelor comune..
Dv. ati cerut expres sa vi se scrie pe chitanta ca platiti cota curenta si ca in consecinta nu vreti sa platiti reparatiile?
Daca ati procedat asa...si nu vreti sa vi se scrie ceea ce administratorul considera a fi platit, adica cheltuielile cu reparatiile si o parte din cota curenta, e normal ca nu v-a primit banii. Dar numai in aceste conditii.
Achitarea intretinerii se face in ordinea de la cea mai veche suma catre cea mai noua.

Daca nu ati avut asemenea pretentie, atunci este un abuz al administratorului.
@elizuca,
Daca dv aveti niste bani pe care-i duceti la asociatie, nu este firesc sa va platiti orice datorie indiferent ca este apa, gaz, agent termic, reparatie, fond de rulment..?
De ce nu vreti sa platiti reparatiile? Nu sunteti de acord cu efectuarea lor? Nu sunt necesare? Ati contestat sumele afisate pentru reparatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment man4pot man4pot Buna ziua As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii : Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa ... (vezi toată discuția)
Plata cote intretinere panaitecatalina panaitecatalina cine are mai multa experienta in domeniul asociatiilor de proprietari il rog sa imi raspunda daca este posibil sa platesti intretinerea fara insa a achita si ... (vezi toată discuția)
Plata partiala intretinere ContSters255863 ContSters255863 Sunt chirias intr-un apartament din Bucuresti, fara acte legale. La lista de plati de pe luna curenta a venit sa platesc, in suma de 100 RON, reparatii terasa. ... (vezi toată discuția)