avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegarea de pe un post cu studii superioare pe un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegarea de pe un post cu studii superioare pe un post cu studii medii

Buna ziua,

doresc sa stiu daca exista o lege sau un articol legislativ care se reglementeze delegarea temporara de pe un post custudii superioare pe un post cu studii medii.
Ca si anagajat sunt obligat ca accept delegarea pe un post cu studii medii daca sunt incadrata pe un post cu studii superioare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 9 Aprilie 2010
Modificarea contractului individual de munca

ART. 41 (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

(3) Modificarea contractului individual de munca se referă la oricare dintre următoarele elemente:

a) durata contractului;

b) locul muncii;

c) felul muncii;

d) condiţiile de munca;

e) salariul;

f) timpul de munca şi timpul de odihna.

ART. 42 (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detasarea salariatului într-un alt loc de munca decât cel prevăzut în contractul individual de munca.

(2) Pe durata delegarii, respectiv a detaşării, salariatul isi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de munca.

ART. 43 Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afară locului sau de munca.

ART. 44 (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioada de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.

(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Multumesc de raspuns.
Delegarea mea ar presupune modificarea timpului de lucru de la 8 ore zilnic, timp de 5 zile pe saptamana, la unul in ture de 12 ore cu zilele libere aferente si ture de noapte. Pe mine ma deranjeaza turele de noapte. Este legal?
din ceea ce spuneti nu are nici-o legatura cu detasarea sau delegarea!!!
modificarea functiei si a locului muncii se poate face prin act aditional la c.i.m !
utilizarea termenului de delegare de atributiuni nu are decat rolul de indeplinire si alte functii pentru care trebuie sa primiti spor de pana la 50% din salariul functiei ocupate .
delegarea reprezinta modificarea locului de munca la acelasi angajator iar detasarea reprezinta modificarea locului de munca la un alt angajator.
decizia s-a facut ca si "delegare" pe termen de 60 de zile de la post de asistent manager la post de dispecer. Nu mi se pare normal sa se faca delegarea de la post cu studii superioare si timp de lucru de 8 ore la post cu studii medii si timp de,lucru de 12 ore, in ture
in cazul prezentat "delegarea" poate reprezenta numai " indeplinire alte atributiiuni"

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de munca de catre angajator luminar luminar M-ar interesa daca un angajator poate schimba locul de munca al unui angajat fara acordul acestuia si ce sanctiuni risca angajatul daca refuza.(sunt angajatul ... (vezi toată discuția)
Mutare pe alt post aurelian55 aurelian55 buna ziua !!! lucrez intr-o firma pe perioada determinata si cam de o luna un coleg a suferit un accident si este un post liber.angajatorul ma obliga sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca gluten gluten Unitatea bugetara,in ce conditii te poate schimba locul de munca de la un compartiment la altul? (vezi toată discuția)