avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vechimea in munca pe durata CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vechimea in munca pe durata CCC

buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca perioada aferenta CCC este considerata vechime in munca. Daca nu, ce pot face ca aceasta perioada sa fie considerata vechime in munca. Precizez ca sunt in concediu pentru cresterea copilului de 2 luni.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:33, 9 Aprilie 2010
Iata ce spune OUG148/2005:
Art. 18. -
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare.
...
(5) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006.
(6) În situaţia prevăzută la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se ia în calcul salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată din perioada respectivă.
(7) Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Este considerata vechime in munca. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cresterea copilului pana la 7 ani si sporul de vechime aiteanuaurora aiteanuaurora Am si eu nevoie de ajutor,va rog.Sunt angajata in invatamant ca titular din 01.09.1995.In 10.06.2005 am intrat in concediu crestere copil pana la 3 ani pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul medical si concediul pentru cresterea copilului sunt considerate vechime in munca? lidia2010 lidia2010 Va rog sa imi spuneti daca sunt considerate vechime in munca si se iau in calcul la pensie concediul medical, concediul prenatal si postnatal si concediul ... (vezi toată discuția)