avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscris vanzare-cumparare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscris vanzare-cumparare.

Buna ziua,
In luna decembrie am facut un "Inscris de vanzare-cumparare" pentru un teren.Deoarece parcela cumparata nu era inca intabulata propriu in CF,
i-am platit un avans vanzatorului urmand ca el sa definitiveze actele si pana la data de 27.02.2007 sa ne prezentam la notar pentru a plati restul banilor si
a cumpara parcela.Nu vreau sa-l acuz de rea credinta,el spune la telefon ca in 27 o sa fie la notar,dar daca nu se prezinta?
In contract e specificat ca "pana in 27" sa ne prezentam la notar,nu expres data de 27.
Va rog dati-mi un sfat.
Multumesc,
E.Crina
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:53, 22 Februarie 2007
Acu revin la problema omului:) asteptati data de 27 ca va veni la notar si vanzatorul(asa cred eu). Din experienta va zic ca formal. la CF dureaza mult.
Insa daca nu vine , si va intereseaza mai mult terenul decat banii(fie si dublul lor) verificati daca s-au inceput formalitatile la CF si daca mai vrea sa vanda(daca n-a vandut deja:( ) si puteti face actele si mai tarziu ca nu-i problema;) Insa in cazul asta cereti posesia terenului ca-i mai bine.
Daca nu se mai poate cumpara deloc terenul faceti cum a zis ne-niku (ca doar n-a tastat degeaba acolo:P) cu mentiunea ca aveti dreptul la dublu.
Ne-niku-le zic bine?:) Mai ai obiectiiB-)
Pretul parcelei a fost de 16000 euro din care am platit 50% in decembrie.Terenul este arabil extravilan si in contract scrie ca "pana la data de 27" trebuie sa treaca parcela in extravilan extins si sa aiba CF propriu,eu urmand sa achit restul de 50%.In prezent terenul este arabil.
Eu nu stiu cum sa procedez cu prezentatul la notar tinand cont ca in contract scrie "pana in 27 ",nu o data exactaSa-i trimit o scrisoare de informare?
As vrea ca daca ajung la proces sa nu poata spuna ca nu m-am prezentat sau ca nu am forit sa mai cumpar parcela.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
La suma asta si la procentul asta de avans sigur va suna el, poate va cara si-n spate pana la notar:))
Mai vb. cu el la telefon fa si un drum pe la notar intreaba-l si pe el, si se rezolva.
Nu e dracu` chiar asa negru.
Bafta
Valoarea actuala a parcelei este mult mai mare decat in decembrie si de aceea ma gandesc ca poate nu ar mai vrea sa incheiem contractul la notar.Eu vreau doar sa fac dovada ca am dorit incheierea contractului.Dupa cum spuneti dvs. nu trebuie sa-l notific in vreun fel sa se prezinte in data de 27.Greseala este ca am precizat "pana in 27" si nu o data exacta.
Multumesc.

Cred ca te gabesti cu presupunerile:D trebuia sa-i spui ca daca vanzatorul a vandut terenul la altul are dreptul (daca nu s-a prevazut altfel in contract) laDUBLUL avansului(conform dreptului comun). Deci iar gresesti cu "inapoierea banilor... si nimic mai mult":P
Si inca una:) fiind vorba de o parcela(cred ca e arabil) nu cred ca pretul e exorbitant a.i. si avansul cred ca e consistent(25-50%) Si... sa dai dublu, sa vrei si profit din asta, =ori s-a pacalit rau prima data, ori a gasit altul sa-i traga o teapa si mai mare;)

Pt Andrei_16:
N-am gresit-o:D si-ti spun si de ce:
"Dublul sau nimic" e o clauza penala, corect?! Clauza penala nu se trece de plano intr-un contract daca partile nu vor, corect?! (nu de alta, da' asa zice Codul civil:D), asa ca .... n-o gresi:P

Intentionat am scris "... si nimic mai mult";). Stiu.... ar fi trebuit sa-i spun omului ca are dreptul la daune interese, etc....
Insa, in speta de fata, nu se punea cu necesitate problema. Daca stiam ca pierdeam un client....:(( :P Da'.... am castigat un combatant!!

Alte discuții în legătură

Cumparare parcela dintr-un teren nedezmembrat inca sorel_789 sorel_789 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu cateva sfaturi/idei : Doresc sa cumpar o parcela de 550mp dintr-un teren mare, de 18500mp. Proprietarii terenului, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare teren raduz raduz Buna ziua. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare (neinregistrat la notar) pt teren arabil de 1500 mp, prin care vanzatorul (eu) primeste avansul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)