avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare someri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare someri

Ca si angajator de ce avantaje pot beneficia la angajarea de someri in urma deschiderii unui punct de lucru. Mentionez ca am dat in somaj un angajat prin inchiderea unui alt punct de lucru din alta localitate.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:55, 10 Aprilie 2010
OUG 13/2010
Art. 1 - (1) Angajatorii care, în anul 2010, pe locurile de muncă nou-create stabilesc, în condiţiile legii, raporturi de muncă cu persoane provenite din rândul şomerilor aflate în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă şi pe care le menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 12 luni beneficiază, pe o perioadă de 6 luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane.
(2) Scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale nu se acordă:
a) angajatorilor care în ultimele 6 luni premergătoare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă au mai avut raporturi de muncă stabilite cu persoanele prevăzute la alin. (1);
b) angajatorilor care stabilesc raporturi de muncă cu persoanele prevăzute la alin. (1), pe locuri de muncă devenite vacante, rezultate în urma încetării unor raporturi de muncă în ultimele 6 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă.
Potrivit OUG 13/2010 daca incadrati in munca siomeri afalati in evidenta AJOFM cu minim trei luni inainte pentru o perioada de 12 luni cel putin, 6 luni sunteti scutit de la plata CAS-ului pentru aceste persoane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare someri raulTM raulTM Buna ziua.Spuneti-mi va rog ce avantaje am de la stat daca sunt SRL si angajez someri?MUTUMESC (vezi toată discuția)
Oug 13/2010 tanapopa tanapopa Buna ziua, O intrebare Daca am angajat someri in Dec. 2010, si abia am aflat de OUG 13/201o, credeti ca mai pot beneficia de facilitati, acum in Aprilie ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj haiducu haiducu am gasit doua fete care sunt in somaj ,si vreau sa le angajaez in s.c la care sunt administrator. va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa mearga la ajofm pentru ... (vezi toată discuția)