avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OUG 13/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OUG 13/2010

Buna ziua,
O intrebare
Daca am angajat someri in Dec. 2010, si abia am aflat de OUG 13/201o, credeti ca mai pot beneficia de facilitati, acum in Aprilie 2011? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:18, 16 Aprilie 2011
Buna ziua.
Erau specificate niste conditii clare pe care trebuia sa le indepliniti:

citez:
Art. 1
(1) Angajatorii care, in anul 2010, pe locurile de munca nou-create stabilesc, in conditiile legii, raporturi de munca cu persoane provenite din randul somerilor aflate in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de munca potrivit prezentei ordonante de urgenta si pe care le mentin in activitate pe o perioada de cel putin 12 luni beneficiaza, pe o perioada de 6 luni de la data incadrarii, de scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru aceste persoane.
(2) Scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale nu se acorda:
a) angajatorilor care in ultimele 6 luni premergatoare datei stabilirii raporturilor de munca potrivit prezentei ordonante de urgenta au mai avut raporturi de munca stabilite cu persoanele prevazute la ALIn. (1);
b) angajatorilor care stabilesc raporturi de munca cu persoanele prevazute la alin. (1), pe locuri de munca devenite vacante, rezultate in urma incetarii unor raporturi de munca in ultimele 6 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de munca potrivit prezentei ordonante de urgenta.

Art. 2
(1) Scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) se acorda incepand cu luna urmatoare lunii stabilirii raporturilor de munca.
(2) In situatia in care stabilirea raporturilor de munca se realizeaza incepand cu data de intai a lunii, scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) se acorda incepand cu aceasta data.
In plus se mai intocmea si un dosar la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare someri raulTM raulTM Buna ziua.Spuneti-mi va rog ce avantaje am de la stat daca sunt SRL si angajez someri?MUTUMESC (vezi toată discuția)
Angajare someri septimiu_f septimiu_f Ca si angajator de ce avantaje pot beneficia la angajarea de someri in urma deschiderii unui punct de lucru. Mentionez ca am dat in somaj un angajat prin ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 13/2010 - beneficiari haiducu haiducu cine beneficiaza de OUG13/2010 angajatul SAU angajatorul ? cand angajatorul angajeaza din somaj??????? (vezi toată discuția)