avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pentru vanzatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pentru vanzatoare

sunt angajata ca si vanzatoare din septembrie 1998. am beneficiat de 3 ani de concediu de maternitate ,respectiv in anii 2000-2001 si 2005-2007. la cate zile de concediu de odihna am dreptul acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 10 Aprilie 2010
Minim este 21 de zile lucratoare ... in functie de vechimea in munca se pot acorda mai multe zile de CO, acestea trebuie sa fie stipulate in CCM la nivel de unitate sau in R.I. al angajatorului.
Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual
lndines a scris:

Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
............


Potrivit art.56 alin.1 din CCMN , salariatii au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Codul muncii prevede un concediu de odihna de minim de 20 lucratoare iar CCMUNN pe anii 2007-2010 prevede un minim de 21 de zile lucratoare.
2. In acest caz se ia dispozitia cea mai favorabila angajatului, adica 21 de zile.
3. Din CCMUNN:
ART.56. - (1) Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. 1:
a) salariatii care au varsta sub 18 ani au dreptul, in fiecare an calendaristic, la un concediu platit de 24 de zile lucratoare;
b) salariatii nou-angajati, pentru primul an de activitate inscris in cartea de munca au dreptul la un concediu de odihna platit cu o durata minima de 20 de zile lucratoare.
Conform contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 durata minima a concediului de odihna este de 21 de zile lucratoare.

Alte discuții în legătură

Numar minim zile concediu de odihna - sector privat suns suns Buna ziua. Intrebarea mea este : de cate zile de concediu de odihna beneficiez, daca sunt o persoana angajata la o firma privata, avand in vedere faptul ca in ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu magyari magyari Nu mai stiu exact unde, dar am citit undeva acum vreo 2 ani, ca numarul zilelor legale de concediu ( 21 ) creste o data cu vechimea angajatului. Exista asa ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in raport cu vechimea in munca nataliaz nataliaz Ma poate ajuta cineva cu informatii despre concediu odihna in raport cu vechimea in munca? Prin lege se acorda minim 21zile concediu indiferent de vechime, ... (vezi toată discuția)