avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pentru vanzatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pentru vanzatoare

sunt angajata ca si vanzatoare din septembrie 1998. am beneficiat de 3 ani de concediu de maternitate ,respectiv in anii 2000-2001 si 2005-2007. la cate zile de concediu de odihna am dreptul acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 10 Aprilie 2010
Freeelis ,
Am vb despre perioada minima a concediului de odihna prev. in codul muncii.
Dar, cand e vorba de un patron al unor magazine, ma indoiesc ca acesta se gandeste sa acorde durata concediului de odihna , in favoarea vanzatoarelor sale... Cunoastem ca pentru vanzari , ar tine magazinele deschise si noaptea.....iar concediile sa fie cat mai scurte si cat mai fragmentate...Cam asa stau lucrurile, din pacate.
MUltumesc d/lui Valeriu care a lamurit totusi situatia ;)
lndines a scris:

Freeelis ,
Am vb despre perioada minima a concediului de odihna prev. in codul muncii.
Dar, cand e vorba de un patron al unor magazine, ma indoiesc ca acesta se gandeste sa acorde durata concediului de odihna , in favoarea vanzatoarelor sale... Cunoastem ca pentru vanzari , ar tine magazinele deschise si noaptea.....iar concediile sa fie cat mai scurte si cat mai fragmentate...Cam asa stau lucrurile, din pacate.
MUltumesc d/lui Valeriu care a lamurit totusi situatia ;)

In general, se aplica prevederile cele mai favorabile pentru salariat ... Codul muncii are unele prevederi mai putin avantajoase pentru salariat ...

Sunt patroni care se gandesc si la salariatii lor ... nu cred ca este cazul sa generalizam in ceea ce priveste aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar minim zile concediu de odihna - sector privat suns suns Buna ziua. Intrebarea mea este : de cate zile de concediu de odihna beneficiez, daca sunt o persoana angajata la o firma privata, avand in vedere faptul ca in ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu magyari magyari Nu mai stiu exact unde, dar am citit undeva acum vreo 2 ani, ca numarul zilelor legale de concediu ( 21 ) creste o data cu vechimea angajatului. Exista asa ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in raport cu vechimea in munca nataliaz nataliaz Ma poate ajuta cineva cu informatii despre concediu odihna in raport cu vechimea in munca? Prin lege se acorda minim 21zile concediu indiferent de vechime, ... (vezi toată discuția)