avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana

Buna ziua,
Tatal meu a vandut un teren si pentru a fi sigur ca persoana nu se razgandesta a cerut un avans de1000 lei,a intocmit o chitanta de mana in care a specificat ca bani sunt pentru acte la cadastru,dupa o luna sau mai bine de o luna persoana respectiva a cumparat alt teren de la un vecin fara sa ne anunte ca s-a razgandit.Acum dupa2 ani am primit citatie la tribunal pentru a-i restitui banii.Ce sanse de castig are tatal meu?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 20:39, 10 Aprilie 2010
La prima vedere suma primita apare ca un imprumut. Cred ca va poate lua banii inapoi daca nu se mentioneaya ca au fost date ca acont in vederea cumpararii terenului ( promisiune de vanzare). Trebuie stiut si care este obiectul cererii de chemare in judecata.
Este interesant de stiut ce scrie exact in acel antecontract....
Daca este suma data ca si acont si se mentioneaza ca in caz ca una dintre parti se razgandeste pierde acontul sau trebuie sa plateasca dublul acontului aveti sanse de castig.
Nu este vorba despre un "antecontract", o chitanta de mana(inscris sub semnatura privata!), persoana interesata sa cumpere a avansat o suma de bani, la insistentele vanzatorului pentru ca primul v-a achita restul pretului la momentul incheierii tranzactiei in fata unui notar publuic! Ce se intampla acum, inseamna ca promitentul vanzator a fost inselat de promitentul cumparator, care a avansat si o suma de bani pentru credibilitatea celui din urma. Ce se intampla acum... ramane ca partea chemata in judecata sa formuleze o plangere penala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Recuperare avans Ovidiu1313 Ovidiu1313 Consultanta recuperare avans! Buna ziua, recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru garsoniera proprietate personala. Cumparatoarea sa ... (vezi toată discuția)
Expirare antecontract de vanzare cumparare donbarlone donbarlone buna ziua , sper ca ma poate ajuta cineva vreau sa cumpar un teren care face obiectul unui antecontract de vanzare cumparare in doua parti; din antecontract ... (vezi toată discuția)