avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Propietar masina ce nu este trecut in cartea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Propietar masina ce nu este trecut in cartea de identitate a masinii

Este posibil sa achizitionez o masina ce este la cineva ce nu este trecut in cartea de identitate a masinii?
Persoana respectiva (vanzatorul) mi-a sugerat sa caut propietarul , dupa ce voi face contractul de vanzare cumparare cu el,pentru a ma putea trece pe mine in carte .
Pun aceasta intrebare pentru ca am impresia ca persoana respectiva este camatar iar masina nu este vanduta chiar pe cale amiabila.

Multumesc anticipat,
Adrian.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
Adrian63, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian63 , utilizator 01:46, 11 Aprilie 2010
Cum trebuie sa arate o procura ?
Eu am mai citit pe internet (de aceea intreb aici pentru ca deja am prea multe informatii ce se bat cap in cap) ca se poate ca un propietar sa nu fie in cartea de identitate,cum este posibil asa ceva?
O procura trebuie sa fie incheiata la notar si sa mentioneze ca proprietarul X il imputerniceste pe Y sa incheie acte de dispozitie etc. in legatura cu autoturismul cu seria de sasiu...si nr de inmatriculare...

Nu se poate ca proprietarul actual sa nu fie trecut pe cartea de identitate. Cand se inmatriculeaza o masina, se trece de catre politie, serviciul inmatriculari, numele si adresa proprietarului pe cartea de identitate, in baza careia elibereaza talonul si numerele.

Daca nu cumparati de la adevaratul proprietar, care nu isi radiaza masina, nu puteti sa o inmatriculati pe numele dvs.
Daca nu va vinde proprietarul masina , adevaratul propritar are dreptul sa o ia inapoi.
Veti avea un contract lovit de nulitate...
Atunci individul respectiv nu a facut nici o afacere luand masina deoarece nu cred ca o va putea vinde (nici macar piese pentru ca este rara) ,dar nici propietarul sa o recupereze.
Masina este inmatriculata in Constanta unde a stat prietenul cu pricina,eu stau in Constanta dar masina este in Neamt .Ce risc (pe drum daca ma opreste politia) daca o aduc in Constanta dupa care sa stau sa-mi caut vechiul prieten prin tara ?
Nu imi dau seama ce afacere a facut...
Poate doar intermediaza vanzarea si nu vrea sa recunoasca, cine stie...

Daca masina are toate actele in regula nu imi dau seama ce riscati...daca nu e declarata furata nu riscati nimic, dar daca e?

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Masina netranscrisa ARICIU2009 ARICIU2009 [b]buna ziua[/b].vreau sa cumpar o masina si nu este transcrisa pe numele propietarului.acesta are fisa de inmatriculare cu radiere si inmatriculare si ... (vezi toată discuția)
Ce statut am eu cand am cumparat o masina de la un intermediar fara ca sa am acte perfectate cu propietarul din acte al masinii jeanking jeanking am cumparat o masina de la un intermediar care a pretins ca are procura de vanzare data de propietarul acesteia si nu avea decat o procura pentru a circula cu ... (vezi toată discuția)