avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare cheie yalã
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare cheie yalã

Divorț în apel. Prima instanță mi-a încredințat minorul mie. Fosta soție a schimbat yala la ușa apartamentului, proprietate comună, unde am domiciliul legal. Ce căi există pentru remedierea situației?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:03, 11 Aprilie 2010
Apelati la politie, faceti o plangere si solicitati sa mearga impreuna pentru a constata si a va facilita accesul in apartament.
Din punctul meu de vedere aveti dreptul de a intra in domiciliu.
Cautati sa consultati verbal si contracost un avocat pentru a se intelege toate aspectele.
Sentinta de divort inca nu este definitiva, chiar daca s/a dispus cu privire la beneficiul folosirii locuintei pana la partajarea bunurilor.
Aveti dreptul de a intra in domiciliul conj Faceti o sesizare agentilor de politie, vor interveni
Aveti la dispozitie ordonanta preseditiala de reintegrare domiciliu.
Politia sigur se va eschiva de la interventie.
Buna seara!
Nu ati precizat ,in ciuda faptului ca aveti acelasi domiciliu cu sotia, daca si locuiati inca cu sotia.
Va spun din proprie experienta, mi s'a intamplat si mie, cand fostul sot a schimbat yala, fosta sotie poate schimba yala, politia nu este in masura sa intervina decat daca,,doreste''(dar sunt rare cazurile), iar dv puteti foarte ,,legal''sa spargeti yala, usa ,dupa caz, (eu am fost nevoita sa sparg din zid, am bagat mana, am descuiat usa si am intrat,apoi am zidit la loc). Veti primi reclamatie la politie din partea sotiei,insa spuneti ca ati pierdut cheia,in niciun caz ca stiati ca a fost schimbata yala.=D>
Si in felul acesta, impacati pe toata lumea(desigur,mai putin sotia:P)
Nu stiu daca locuiti sau nu acolo.
In cazul in care nu mai locuiti acolo,dar doriti sa intrati pentru a lua ceva ptr copil,de ex,cum a fost cazul meu, e mai bine sa intrati cu un martor,pentru a nu va acuza apoi sotia ca ati plecat cu bunuri din casa .
Multa bafta!

Alte discuții în legătură

Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)