avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... venituri luate in calcul pentru indemnizatia pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

venituri luate in calcul pentru indemnizatia pentru cresterea copilului

Sotia mea a realizat venituri din salariu. In privinta acestora totul este clar.
Pe langa acestea, a mai realizat si venituri din realizarea unor sondaje pentru o companie de studii de piata si pentru care s-a platit impozitul de 16%.
Se adauga aceste venituri la salariu cand se calculeaza cei 85%?

in lege scrie asa: Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei (RON), iar incepand cu 1 ianuarie 2009 va exista si posibilitatea de a opta intre o indemnizatie de 600 de lei lunar sau 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni.(conform legii 257 din 31.10.2008)
prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului fiscal se intelege:
a) venituri din salarii,
b) venituri din activitati independente,
c) venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.


Acele sondaje intra cumva la venituri din activitati independente?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:19, 12 Aprilie 2010
Sunt luate in calcul toate veniturile profesionale impozabile
1.Iata cum defineste Codul fiscal veniturile independente:
Art. 46. - (1) Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.
(2) Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele prevazute la alin. (3), precum si din practicarea unei meserii.
(3) Constituie venituri din profesii libere veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii.
(4) Veniturile din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala provin din brevete de inventie, desene si modele, mostre, marci de fabrica si de comert, procedee tehnice, know-how, din drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor si altele asemenea.

2. Cazul dvs. se incadreaza la prestari servicii, asacum am subliniat in texetele delege de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii martanichita martanichita Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca am incheiat un contract de prestari servicii pe perioada in care nu am fost angajata se ia in calcul sa stabilirea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rocsa1985 rocsa1985 doresc sa ma lamuriti daca primesc indemnizatie de crestere a copilului in urmatoarea situatie si in ce mod poate influenta cuantumul indemnizatie in luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil posibil? dmonica dmonica Felicitari pentru forumul foarte util, unde gasim foarte multe raspunsuri ,sunt o viitoare mamica, insarcinata in 2 luni si vreau sa va intreb daca pot sa ... (vezi toată discuția)