avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de prestari servicii

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti daca am incheiat un contract de prestari servicii pe perioada in care nu am fost angajata se ia in calcul sa stabilirea indemnizatiei pentru crestere copil. Adica se considera venituri.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 1 Aprilie 2010
1. Da, fiind un venit profesional supus impizitarii, se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.
2. Baza legala este Codul fiscal, din care va redau:
Art. 46. - (1) Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.
(2) Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele prevazute la alin. (3), precum si din practicarea unei meserii.
(3) Constituie venituri din profesii libere veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii.
(4) Veniturile din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala provin din brevete de inventie, desene si modele, mostre, marci de fabrica si de comert, procedee tehnice, know-how, din drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor si altele asemenea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calcul pentru indemnizatia pentru cresterea copilului gabrielrico27 gabrielrico27 Sotia mea a realizat venituri din salariu. In privinta acestora totul este clar. Pe langa acestea, a mai realizat si venituri din realizarea unor sondaje ... (vezi toată discuția)
Avocatul este pfa? catalinutzza catalinutzza Buna seara. Apelez la cunostintele dumneavoastra in domeniu pentru a lamuri urmatoarea problema : in primul rand, avocatul este persoana fizica autorizata? Si ... (vezi toată discuția)
Plata contributii sociale andreeadrept andreeadrept buna ziua, sunt studenta la drept si as avea nevoie de niste raspunsuri pentru un examen daca ma puteti ajuta. Daca am un venit dependent si un venit ... (vezi toată discuția)