avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare

Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea:
am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a interesat si imi raspunde un domn de la o agentie imobiliara si imi spune ca daca vreau sa vad apartamentul trebuie sa merg la agentie sa il iau. Am mers la agentie si acolo m-a pus sa semnez un contract de vizionare in care scrie ca trebuie sa ii platesc un comision de 2% daca voi cumpara apartamentul.:O
Intrebarea mea este urmatoarea: este legal sa imi ia comision daca eu nu l-am angajat sa imi caute apartament ci l-am sunat din ziar fara a sti ca este agentie imobiliara?
Va rog sa imi raspundeti deoarece mi-a placut foarte mult apartamentul dar nu doresc sa platesc 1000 de euro pentru ceva ce eu nu am cerut. Mi se pare corect ca, comisionul sa fie platit de cel care angajeaza firma de imobiliare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:52, 20 Martie 2021
va santajeaza... vechiu contract semnat cu vanzatorul este pe alta parcela de teren... ar trebui sa fie trecuta acolo in contract... pai altfel ce face.. ii ceruie aluia comision pt orice ar vinde omu ? acum dvs puteti face tranzactia.. spuneti f frumos ca nu ii mai dati nimic nici dvs.
Buna ziua,

Am uramatoarea situatie legata de cumpararea unui imobil.
Am semnat cu o agentie contract de vizionare in martie 2018 si nu mai am copia contractului, deoarece tranzactia nu s a realizat la momentul respectiv - din vina agentiei care nu a vrut sa negocieze comisionul.
Totodata agentia in acelasi timp in care m a chemat pe mine la intalnirea cu propietarul ...vazand ca nu accept comisionul IMENS, a chemat un alt cumparator si a facut intelegere cu el .
Ulterior proprietarul a semnat ante-contract cu noul cumparator ...dar tranzactia nu a primit acceputul bancii si nu s a produs .
In luna iulie am fost contactat de proprietar intrebandu ma daca mai doresc imobilul . Am zis ca da, stabilit totul si intervine urmatoare situatie .
Proprietarul a mers la agentie sa ceara actele pe care le avea acolo in copie si a mentionat ca o sa l vanda mie .
De indata cei de la agentie s au sesizat si il ameninta sa nu mi vanda deoarece sunt clientul lor . Ma suna si pe mine disperati .

Intrebare : ma mai leaga vreo obligatie fata de agentie..in cazul in care tranzactia initiala nu s a realizat !?

Ce pot face in situatia de fata !?

Va multumesc mult
Daca ceea ce am vizionat nu mi-a placut, in conditiile in care am semnat contractul de vizionare cu firma de imobiliare, am dreptul sa cer documentul pe care am semnat? Avand in vedere GDPR-ul. Nu vreau ca datele mele cu caracter personal sa ramana in baza lor de date. Apartamentul era horror si cerea si 4% comision. Multumesc
mai intai verificati daca agentia e autorizata sa prelucreze date personale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara alexandrak alexandrak Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un imobil prin prima casa. Nu am dorit sa apelez la agentii, si am cautat eu pe internet oferte de vanzare. Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara ContSters411362 ContSters411362 Buna ziua! M-am angajat de curand consilier juridic debutant la o agentie imobiliara. In aceste momente ma confrunt cu o problema, si anume: un client a ... (vezi toată discuția)