avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut pentru consumul de alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut pentru consumul de alcool

numele meu este cezar as avea si eu o intrebare am fost prins baut la volan am aproape doua luni de zile de cand nu primesc nici un raspuns de la politie ma trimite la parchet si tot asa am fost si la parchet in audienta la procuroru de serviciu si imi tot spune ca dosarul meu este la politie eu am o alcolemie de 0,70 in sange ce se poate intmpla va rog sa imi raspundeti si mie la intrebare
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:24, 12 Aprilie 2010
Daca e o alcoolemie de 0,70 (in SANGE!) este contraventie. Ati scapat de dosar penal. Interesati-va la serviciul de politie rutiera cu o adresa scrisa cu nr, de inregistrare despre stadiul dosarului dvs. Consultati un avocat.
Este vorba despre 0,70 g./l. aer expirat valoare constatata prin etilotest sau despre aceasta valoare in urma recoltarii probelor biologice ?
Daca este vorba despre prima varianta cuantumul alcoolemiei ar putea sa se dubleze in urma probelor biologice,astfel ca in aceasta situatie ,urmaza sa fiti cercetat pentru conducererea unui vehicul pe drumurile publice cu imbibatie alocolica de peste 0,80 g.l aer expirat,dapta prev.de art.86 al. c.rut.si sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Oricum mergeti cu memoriu in audienta la primul procuror,care este seful celui care supravegheaza instrumentarea dosarului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)