avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut

in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au recoltat sange .rezultatul la etilotest a fost 0.43. am mers dupa dcateva zile la IML si am achitat suma de 160 lei reprezentand analiza sangelui .am mers la udriste si pana la urma au ajuns si rezultatele sangelui .primul 60 la mie iar al doilea 80 la mie .cei de acolo mi-au spus ca acum depinde de procuror .am revenit cu nenumarate telefoane si pana la urma a venit si decizia procurorului ( doreste sa se faca recalculare) cei de la udriste mi-au spus ca am doua variante :1 astept sa se faca recalcularea aceasta fiind platita de politie caz in care dureaza mult si bine.2: merg la IML si platesc undeva peste 500 lei pentru recalculare si se rezolva mai repede. ce ma sfatuiti sa fac ???????? va rog mult dati-mi un sfat .
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:44, 6 August 2009
Daca primul rezultat a fost de 0,43 ,fapta dvs.reprezinta contraventie si nu infractiune.
Depinde de dv. daca doriti sa grabiti procesul. Ar trebui sa lasati politia sa plateasca asa ia destuli bani de la contribuabili, au bani.... :P
Fapta este contraventie.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
ContSters98151, utilizator
ralucatefan, 0,43 la mie a fost valoarea in aerul expirat ceea ce conduce la obligativitatea recoltarii probelor biologice.Deoarece in sange valoarea este dubla rezulta ca fapta de cele mai multe ori este infractiune.Totul depinde cu cat timp inainte de a urca la volan s-a consumat alcool pentru ca se iau 2 probe pentru a vedea daca alcoolemia este crescatoare sau descrescatoare.

tequila,faptul ca primul rezultat in sange a fost 0,60 la mie iar al doilea care presupun ca vi l-a facut dupa o ora(asa scrie in lege) a fost de 0,8 la mie aceasta conduce la faptul ca ati consumat alcool cu putin timp inainte de a urca la volan deoarece alcoolemia a fost crescatoare ceea ce va fi un mare semn de intrebare la recalculare.Acesta este si motivul pentru care se iau 2 probe in interval de 1h.Totusi, deoarece s-a inregistrat ca valoare maxima 0,80 la mie alcool pur in sange aceasta trebuia sa conduca la faptul ca fapta a fost contraventie, infractiune constituind depasirea stricta a acestei valori.

ART. 87 OUG 195
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Cromatic, utilizator
buna ziua
asa cum va aduce la cunostinta ,, cromatic,, fapta dvs nu mai este contraventie este infractiune ....poate de aceea va cerut si procurorul reclcularea ,parerea mea este sa va angajati un avocat cu care sa mergeti la audierii si sa aveti grija si la recalculare .
bafta .
end a scris:

buna ziua
asa cum va aduce la cunostinta ,, cromatic,, fapta dvs nu mai este contraventie este infractiune ....poate de aceea va cerut si procurorul recalcularea ,parerea mea este sa va angajati un avocat cu care sa mergeti la audierii si sa aveti grija si la recalculare .
bafta .

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Stabilirea imbibatiei de alcool in sange gigi_ilie2004 gigi_ilie2004 Buna seara! Cineva (sofer auto) a lovit usor masina politiei stationata (aripa si usa infundate). In urma testarii alcoolemiei soferului cu etilotestul a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde ... (vezi toată discuția)