avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare in munca la acelasi patron
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare in munca la acelasi patron

Buna ziua!Am si eu o intrebare , va rog:
Am fost angajata la o firma incepand cu anul 2004.In anul 2009 , in aprilie am fost trecuta la jumatate de norma ,pentru ca firma nu mai putea achita obligatiile la stat.In octombrie 2009 am plecat de la firma-nu-mi mai conveneau conditiile de munca si de salarizare.Nici pana astazi nu mi-am gasit serviciu si nici somaj nu am avut-pentru ca mi s-a spus ca nu pot lua somaj la jumatate de norma.Intrebarea mea este:
Pot sa ma reangajez la aceeasi firma cu jumatate de norma,in conditiile in care firma are datorii la stat de 50 de mil. lei vechi pentru cartea mea de munca?Nici acum nu-mi convine salariul , dar vreau sa am un copil si as dori sa lucrez un an de zile inainte de nastere-pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului-intrucat am inteles ca aceasta se acorda si daca lucrezi doar cu jumatate de norma si nu cu norma intreaga.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 12:28, 14 Aprilie 2010
Da puteti sa va reangajati.
Va puteti angaja din nou la fostul angajator ... pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC trebuie doar sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Nu conteaza daca societatea a achitat sau nu contributiile catre stat pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC.
Va multumesc si v-as intreba daca ma angajez cu jumatate de norma, mai am dreptul la indemnizatia de crestere a copilului sau trebuie norma intreaga?
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de faptul ca trebuie csa aveti c.i.m. cu norma intreaga.
Prin urmare, beneficiati de indemnizatie si daca aveti c.i.m. cu timp partial, insa trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de OUG nr.148/2005 pentru a beneficia de aceasta.
stancu georgeta a scris:

Nici pana astazi nu mi-am gasit serviciu si nici somaj nu am avut-pentru ca mi s-a spus ca nu pot lua somaj la jumatate de norma.


Cine v-a spus ca nu puteati beneficia de somaj????????
Nu conteaza nr de ore lucrate ci zilele lucrate.
Daca eu lucrez 2 ore pe zi cu un salar de 2000 lei net, contributia mea la somaj fiind mai mare decat a altui salariat care are 700 lei net si lucreaza 8 ore pe zi....nu am dreptul la somaj? Daca un contract pe termen limitat are dreptul la somaj, eu cu contract pe termen nelimitat, lucrand 5 ani sa nu beneficiez de somaj?
Cine v-a spus nu v-a informat corect, sau intentionat a omis pentru a nu plati salariul compensatoriu! Acum nici la vechime nu se tine cont de cate ore lucrezi pe zi, important este sa lucrezi (sa nu ai suspendat contractul) si sa cotizezi la stat.
Data viitoare sa va intocmeasca actele de somaj.
Bafta.

Alte discuții în legătură

Studenta si salariata, beneficiez de somaj? alina_ele alina_ele Buna ziua! Sunt studenta in primul an la master. De 2 ani si 3 luni am lucrat la 3 firme diferite. In prezent la aceasta firma lucrez de un an si jumate. In ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj contract partial munca 12 ani si 8 luni norma intreaga ykyb27 ykyb27 Buna seara, am lucrat 8 luni cu norma intreaga, 8 ore/zi, iar restul de 16 luni cu norma partiala de 2 ore/zi, am o vechime neintrerupta de 12 ani. Pot ... (vezi toată discuția)
Despre somaj neagu ctin neagu ctin lucrez la o firma privata de 3ani, dar nu cu norma intreaga, am doar 2 ore /zi. Firma are probleme financiare si am primit preaviz de desfacerea contractului ... (vezi toată discuția)