avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor somaj contract partial munca 12 ani si 8 luni ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor somaj contract partial munca 12 ani si 8 luni norma intreaga

Buna seara, am lucrat 8 luni cu norma intreaga, 8 ore/zi, iar restul de 16 luni cu norma partiala de 2 ore/zi, am o vechime neintrerupta de 12 ani. Pot beneficia de somaj si daca da, care va fi indemnizatia lunara ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ykyb27 , utilizator 16:29, 13 Ianuarie 2016
Cand v-a incetat c.i.m. si cu ce articol?

De asemenea, in ultimele 24 de luni anterioare datei incetarii c.i.m. care a fost durata timpului de munca ?
cu 15 ianuarie o sa inceteze, cu art 65; in afara de ultime 8 luni, cand am lucrat norma intreaga de 8 ore; restul cel 12 ani au fost cu 2 ore;
In general , pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca :
- contractul individual de munca sa va inceteze din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la AJOFM sa aveti un stagiu minim de cotizare la somaj de 12 luni.

In speta, aveti 8 luni lucrate cu 8 ore/zi si 16 luni lucrate cu 2 ore/zi , ceea ce inseamna un stagiu de cotizare de 12 luni.( 4 luni lucrate cu 2 ore/zi inseamna o luna de stagiu de cotizare la somaj).

Legea nr.76/2002
art.34
...
(1^2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
....
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca in aceste 24 de luni nu ati avut intreruperi (absente nemotivate sau concedii medicale) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
multumesc; indemnizatia o sa fie de 75 % din salariu minim pe economie raportat la numarul de ore lucrate pe zi sau nu conteaza numarul de ore ?

Alte discuții în legătură

Decizie concediere, somaj THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua,vreau a stiu daca am fost data afara cu art.56 alin1literai pot beneficia de somaj,in conditiile in care contractul meu a fost part time. Multumesc (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj hornea marioara hornea marioara lucrez la o sc cu contract de munca pe perioada nedeterminata de 6 ore din 2007 si modificata 4 ore din iulie 2009.IERI SEFA A ADUS O ANGAJATA NOUA \'DE ... (vezi toată discuția)
Somaj! silviota silviota Fiica mea, inginer masterand, a lucrat cu carte de munca mai bine de 2 ani, cu 6 ore/zi. Acum , la orizont apare, fioros SOMAJUL!!!:O. In cartea de munca are ... (vezi toată discuția)