avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocare decizie desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocare decizie desfiintare post

Buna ziua,

E posibil ca angajatorul sa revoce decizia desfiintarii postului la o luna si jumatate dupa aceasta decizie? Exista anumite proceduri pe care trebuie sa le respecte in acest sens sau poate face asta cum doreste? Desi mi-a fost desfiintat postul, compania unde lucrez a revocat decizia si acum imi spune ca noul post pe care mi-l ofera ( si pe care eu nu il accept) este de fapt acelasi post pe care am lucrat, desi evident nu este, si refuza sa imi ofere preavizul pe acest motiv.

Puteti sa ma sfatuiti? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:00, 14 Aprilie 2010
corect! =D>
kl3o4 a scris:

ideea este ca dansii tot insista ca eu sa semnez actul aditional si fisa postului "nou"

Si daca nu semnati, ce vor face? (mai pe romaneste: insista dansii, dar, daca nu, ce?)

kl3o4 a scris:

Se pare ca nu imi ramane decat sa apelez la un avocat ca sa rezolv aceasta problema.

Si aici am cam aceeasi opinie: ce asteptati sa faca avocatul in acest caz? (doamne fereste, nu zic sa nu apelati la un aparator, ci ma intreb in sinea mea ce credeti dvs. ca poate sa faca un avocat).
Daca nu semnez sunt amenintata ca imi vor face referat pentru concediere disciplinara, din cauza unei mici greseli pe care am facut-o. Sper ca avocatul sa ma ajute sa lamuresc problema si sa ma sfatuiasca ce sa fac in continuare. Eu sincer as dori sa plec din companie dar as dori totusi sa beneficiez de somaj avand in vedere ca postul a fost desfiintat (chiar daca dansii acum spun ca au revocat decizia).
Aha, acum este totul mult mai clar!
Este foarte bine sa consultati un avocat, caruia sa ii oferiti toate datele spetei.
Pana atunci, va ofer unele informatii generale legate de situatiile in care puteti fi implicata:
1. Repet: postul dvs. NU a fost desfiintat in sensul legal. Desfiintarea verbala nu se pune! Pentru a fi desfiintat in mod legal, ca sa poata sta la baza concedierii dvs., firma are de facut multe demersuri SCRISE (decizii, motivari, oferirea unor alte locuri de munca / notificarea AJOFM). Plus ca v-ar datora cel putin un salariu compensator.
Asa ca, in ciuda parerii dvs ca s-a desfiintat postul, si in ciuda dorintei de a pleca in somaj, deocamdata postul nu este desfiintat!

2. Despre concedierea disciplinara, trebuie sa stiti ca poate fi dispusa doar in termenul de 6 luni de la savrasirea faptei, dar nu mai tarziu de 30 de zile de cand conducerea afalt de ea.
Si nu se poate dispune concedierea decat dupa o cerectare disciplinara cu multe formalitatii, si doar pentru fapte grave sau repetate.

Recomandarea mea este, daca nu va doriti noul job, sa incercati o solutionare amiabila a mini confllictului, explicandu-i angajatorului ca vreti somaj, si ca v-ar ajuta daca intr-adevar ar desfiinta postul. Mai dati-i si de inteles ca daca va concediaza disciplinar, veti contesta decizia in instanta, si ca cel mai bine ar fi sa va desfiinteze postul, caz in care nu ii veti face probleme.
Ar fi bine sa va intelegeti, fiindca, din pacate, desfiintarea postului nu o poate face decat angajatorul (nu dvs., avocatul sau instanta de judecata), si nu exista nicio modalitate sa intarti in somaj fara sprijinul acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
smeagull, utilizator
Va multumesc mult pentru ajutor. Mi-au fost de mare folos comentariile dumneavoastra. Si eu imi doresc rezolvarea pe cale amiabila dar ma tem ca firma nu va dori acest lucru deoarece daca este desfiintat postul, dansii vor trebui sa imi ofere 6 salarii compensatorii cum este mentionat in CCM - ramura transporturi, ceea ce banuiesc ca incearca sa evite.

Voi astepta sa vad ce ma sfatuieste avocatul si sper sa se rezolve.
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Se poate anula decizia de concediere? curioasabela curioasabela Buna ziua, Decizia de concediere ca urmare a desfiintarii postului ocupat, se poate anula in cazul in care apare un post vacant in companie( dupa 17 zile de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post! Victor-Sabin Victor-Sabin Buna seara! Imi cer scuze de ora tarzie a postului dar sunt un car de nervi si dupa ce am cautat o gramada pe net am decis sa postez in speranta ca primesc ... (vezi toată discuția)