avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozite Pfa.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozite Pfa.

Buna ziua imi puteti spune va rog daca: momentan nu sunt angajat niciunde dar am contract cu itm.si platesc lunar ,cat si la sanatate,tot asa platesc lunar si as dorii sa-mi fac un pfa.cu norma fixa de impozit,care ar fii impozitele si taxele ce ar trebui sa le mai achit,pe langa cei 2600 anua,l v-a rog sa-mi dati procentual din ce se calculeaza,din facutra emisa sau din ce ramande daca deduc alte cheltuieli(daca este nevoie)
v-a multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 22:52, 15 Aprilie 2010
Numai anumite meserii pot avea norma fixa de venit.
Ca PFA veti plati impozit de 16% numai pentru acea norma fixa de venit indiferent cat incasati .
Fac precizare insa ca:
in Codul fiscal scrie ca daca in decursul anului s-a depasit limita de 35.000 EURO si contribuabilul a fost inscris ca neplatitor de TVA, acesta trebuie sa declare depasirea nivelului de 35.000 euro, si in continuare evident va factura cu TVA.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit ALINA AGNES ALINA AGNES Buna ziua! In legatura cu pfa-ul pe norma de venit, daca am norma 1000lei/an sa zic platesc impozitul 160 lei/an, cat pot incasa maxim pe an? am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Norma de venit hul_ko hul_ko buna seara, referitor la norma de venit am solicitat informatii in 3 judete din tara referitoare la acest subiect, dar nici un raspuns clar toate intrebarile ... (vezi toată discuția)
Tva-ul stabilit de insp.fisc, reprez.chelt.deductibila? dozo dozo In luna iunie am depasit plaf.de 35.000 E. Trebuia decl.la admin.fin, depasirea pana pe 10iul, insa dintr-o eroare umana(contabilul) a sesizat tarziu, asa ca ... (vezi toată discuția)