avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Doi la suta catre un ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Doi la suta catre un ONG

Buna ziua, in cazul in care asociatul unic al unui SRL doreste sa vireze 2% din impozit catre o organizatie non-profit, ce anume trebuie sa completeze: declaratia 200 sau 230?
Dar in cazul unui IMM?
Cel mai recent răspuns: manole silviu , utilizator 22:46, 18 Aprilie 2010
la ce impozit va referiti ?
Ma refer la impozitul pe venit platit catre statul roman. Din acest 16% platitorul de impozit poate opta ca 2% sa fie virati catre o organizatie non-profit.
ati vorbit de asociatul unic al unui srl ; aceasta informatie m-a determinat sa intreb ce fel de impozit , pentru ca din impozitul pe profit nu se poate vira acel 2% .
Am banuit ca este fie o confuzie , fie o exprimare defectuoasa , de aceea am rugat sa detaliati .
Numai anumiti contribuabili pot opta pentru virarea acestei sume de 2% ;
art 84 cf
(2) Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume, reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, câştigul net anual din transferul titlurilor de valoare, câştigul net anual din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni de acest gen, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.

(3) Organul fiscal competent are obligaţia calculării, reţinerii şi virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe:

a) venitul net anual impozabil;

b) câştigul net anual din transferul titlurilor de valoare;

c) câştigul net anual din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni de acest gen.

In acest scop se depune declaratia cod 230
Modelul declaratiei : [ link extern ]
Termen de depunere : 17 mai 2010 pentru anul 2009

Magda Staicu a scris:


Ok, multumesc mult pentru informatii.=D>
Cu multa placere

Alte discuții în legătură

2% Sorinsen Sorinsen Conform reglementarilor in vigoare cei care doneaza cei 2% din impozitul pe venituri ( conform art.57 alin.(4) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal ) ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% din venitul membrului fondator/asociat ong Elena_Anim Elena_Anim Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca si membrii fondatori sau asociatii unui ONG (de protectie a animalelor) pot directiona 2% din impozitul pe venit (venit ... (vezi toată discuția)
2% cseli cseli Cine poate sa doneze cei 2%? Numai persoanele fizice sau si juridice (firme, SRL)? (vezi toată discuția)