avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 2%
Discuție deschisă în Contabilitate în general

2%

Cine poate sa doneze cei 2%?
Numai persoanele fizice sau si juridice (firme, SRL)?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 08:17, 16 Martie 2012
In principiu toti cei care depun declaratii privind impozitul pe venit . Deci recapituland SRL, SA, PFA, II si PF (prin D200).Dar atentie D230 este completata strict de salariati , PFA, II si PF prin D200.
Suma reprezinta 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii prin formularul 230 si 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, câştigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise, câştigul net anual din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni de acest gen prin declaratia 200.
Termenul maxim pentru exprimarea optiunii este data de 25 mai 2012.
Societatile comerciale de genul SRL, SA pot acorda sponsorizari in limita a 3 la mie din cifra de afaceri dar nu mai mult de 20 din impozitul pe profit.
Deci SRLurile pot sa doneze 2% prin decl. 200 sau nu?
SRL-urile nu depun declaratia 200.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directionare 2% din venitul membrului fondator/asociat ong Elena_Anim Elena_Anim Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca si membrii fondatori sau asociatii unui ONG (de protectie a animalelor) pot directiona 2% din impozitul pe venit (venit ... (vezi toată discuția)
Doi la suta catre un ong manole silviu manole silviu Buna ziua, in cazul in care asociatul unic al unui SRL doreste sa vireze 2% din impozit catre o organizatie non-profit, ce anume trebuie sa completeze: ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 hkarcsi hkarcsi Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa depun aceasta declaratie daca am PFA pe norma de venit si loc de munca de 8 ore/zii in aceeasi timp. Pe declaratie scrie ... (vezi toată discuția)