avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut

am imprumutat unei persoane o suma de bani. pt ca nu mi-a dat banii la termen am dat-o in judecata si am hotarire definitiva si irevocabila. m-am adresat apoi unui executor. dar nu m-a putut ajuta cu mai nimic. persoana care imi datoreaza bani are o pensie de 6 milioane lei,si nimic altceva in proprietate. nu are casa,masina,teren,nimic in proprietate. toate sint pe numele fiicei ei. mai pot recupera datoria ? cum? daca ii fac o plingere penala pt nerespectarea judecatoresti? n-am facut asta,dar ce ar pati? imi vreau banii inapoi dar nu as dori sa ajunga la puscarie pt niste bani.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 23:39, 15 Februarie 2007
Daca nu are bani, ramane poprirea pe pensie.

Plangerea penala pt nerespectarea hot jud. nu merge...#-o
Si...coricum, nu ti-ai vedea banii inapoiati:(
multumesc mult pt raspuns. tot dvs m-ati salvat cu un raspuns.executorul m-a indrumat sa fac plingere penala pt nerespectarea hotaririi judecatoresti. dar anul m-am consultat cu el ,nu acum. exista o perioada de timp in care pot cere poprire pe pensie? dar de ce nu merge cu plingerea penala? poate o sperii in acest fel,pt ca ea tot timpul imi spune ca nu mai vad eu banii inapoi.
Nu stiu daca ai citit articolul din codul penal, asa ca ti-l reproduc pt a intelege mai bine despre ce vorbesc:)
"Art. 271. - Nerespectarea hotarârilor judecatoresti

Împotrivirea la executarea unei hotãrâri judecãtoresti, prin amenintare fatã de organul de executare, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar dacã fapta a fost sãvârsitã prin acte de violentã, pedeapsa este de la unu la 5 ani.

Împiedicarea unei persoane de a folosi o locuinta ori parte dintr-o locuinta sau imobil, detinute în baza unei hotarâri judecatoresti, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Daca fapta prevazuta în alin. 2 se savârseste prin amenintare, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar daca fapta a fost savârsita prin acte de violenta, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Nerespectarea hotãrârilor judecãtoresti, prin sustragerea de la executarea mãsurilor de sigurantã prevãzute în art. 112 lit. c), d) si g), se pedepseste cu închisoare de la o lunã la 3 luni sau cu amendã.

Nerespectarea hotãrârilor judecãtoresti, prin neexecutarea, cu rea-credintã, a pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice, prevãzute în art. 714 si art. 715 alin. 2, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendã."

Asadar, daca debitoarea nu face vreo fapta care sa se incadreze in art. 271, fapta nu e infractiune:(



multumesc mult.
Cu placere!:)

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti miki70_is miki70_is Ce se intampla cand debitorul nu respecta hotararea judecatoreasca(sentinta civila definitiva si irevocabile),dupa procedura la instanta conf.art.580/3 ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari definitive si irevocabile Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara, Acum 3 ani, am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila in proces cu o institutie a statului. Dupa indelungi usi inchise in fata cu mentiunea ... (vezi toată discuția)
Ajutor....copiii mei valymony valymony sunt divortat din 2005 si copiii au ramas cu fosta,eu avand un program vizitare minori.desi de cate ori aveam drept vizita ea nu .mi dadea voie sa.i ... (vezi toată discuția)