avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nerespectarea unei hotarari definitive si irevocabile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nerespectarea unei hotarari definitive si irevocabile

Buna seara,
Acum 3 ani, am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila in proces cu o institutie a statului. Dupa indelungi usi inchise in fata cu mentiunea - maine maine - am reusit sa obtinem ceea ce am cerut in cele 4 capete de cerere formulate.
A mai ramas doar plata cheltuielilor de judecata. Desi de atunci si pana acum am facut numeroase notificari , nimic.
Vreau sa le fac si eu rau la randul meu. Nu mai vreau banii dar vreau sa pornesc actiune penala impotriva celor 5 (administrator, director resurse umane, director juridic, sef contabil, ) pentru neducerea la indeplinire a unei hotarari definitive si irevocabile .
As dori sa-mi spuneti care este art. in care s-ar incadra si daca ma pot folosi si de incadrarea " abuz in serviciu" .
multumesc
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 20:10, 6 Iulie 2011
Dvs trebuie sa apelati la un executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii si recuperarea sumelor inscrise in aceasta.
Nu va puteti folosi de incadrarea abuz in serviciu.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Bojan I.M., Mediator
puteti depune plangere penala pt nerespectarea hotararilor judecatoresti, infractiune prevazuta de art 271 cod penal.
athe a scris:

puteti depune plangere penala pt nerespectarea hotararilor judecatoresti, infractiune prevazuta de art 271 cod penal.


"Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

Împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, prin ameninţare faţă de organul de executare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este de la unu la 5 ani.

Împiedicarea unei persoane de a folosi o locuinţă ori parte dintr-o locuinţă sau imobil, deţinute în baza unei hotărâri judecătoreşti, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte prin ameninţare, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin sustragerea de la executarea măsurilor de siguranţă prevăzute în art. 112 lit. c), d) şi g), se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice, prevăzute în art. 714 şi art. 715 alin. 2, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."

;) Unde s-ar incadra in opinia Dvs?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Bojan I.M., Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul legal pentru plangere penala ? florinsadova florinsadova In data de 10.02.2009 am obtinut sentinta definitiva si executorie intr-un litigiu de munca.Am solicitat printr-o cerere scrisa reangajarea si celelalte ... (vezi toată discuția)
Ajutor....copiii mei valymony valymony sunt divortat din 2005 si copiii au ramas cu fosta,eu avand un program vizitare minori.desi de cate ori aveam drept vizita ea nu .mi dadea voie sa.i ... (vezi toată discuția)
Nume purtat dupa divort INFORMAT INFORMAT Va rog, as dori sa stiu, daca in urma unei hotarari de divort ramasa definitiva, se poate ca sotul care a acceptat ca sotia dupa divort sa pastreze numele de ... (vezi toată discuția)