avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită nerespectarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Executare silită

nerespectarea hotararii judecatoresti

Ce se intampla cand debitorul nu respecta hotararea judecatoreasca(sentinta civila definitiva si irevocabile),dupa procedura la instanta conf.art.580/3 c.pr.civ.de amendare si daune-interese,ce se mai poate face pe cale legala daca refuza sa puna in executare?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:29, 7 Februarie 2013
Puteti formula plangere penala.


Codul penal:
ART. 271
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
Împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, prin ameninţare faţă de organul de executare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este de la unu la 7 ani.
Împiedicarea unei persoane de a folosi o locuinţă ori parte dintr-o locuinţă sau imobil, deţinute în baza unei hotărâri judecătoreşti, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte prin ameninţare, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin sustragerea de la executarea măsurilor de siguranţă prevăzute în art. 112 lit. c) şi d), se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nexecutarea unei hotarari judecatoresti handsu handsu Ce consecinta poate avea neexecutarea unei hotarari judecatoresti in civil ? (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari definitive si irevocabile Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara, Acum 3 ani, am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila in proces cu o institutie a statului. Dupa indelungi usi inchise in fata cu mentiunea ... (vezi toată discuția)
Imprumut marryy_lm marryy_lm am imprumutat unei persoane o suma de bani. pt ca nu mi-a dat banii la termen am dat-o in judecata si am hotarire definitiva si irevocabila. m-am adresat apoi ... (vezi toată discuția)