avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INTAMPINARE- DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INTAMPINARE- DIVORT

buna ziua, vreau sa stiu si eu, intampinarea o pot face eu sau trebuie s-o faca avocatul?Si daca da, eu, exista un formular?
Cel mai recent răspuns: Mara Negulescu , Avocat 17:42, 14 Aprilie 2010
Cel mai bine este sa apelati la un avocat pentru redactarea intampinarii.
Nu,nu exista un formular-tip de intampinare.
Puteti sa o faceti dvs, dar cel mai bine ar fi sa fie redactata de avocat, acesta stie mai bine ce trebuie sa contina atat in fapt cat si in drept!
Nu, nu este un formular, sunt modele, dar continutul difera de la caz la caz!
Succes!
Intampinarea nu este obligatorie , insa contine raspunsul dumneavoastra la toate capetele de fapt si de drept ale cererii introductive de instanta.
Cererea reconventionala , spre exemplu , e obligatorie cand doriti desfacerea casatoriei din culpa exclusiva sau aveti pretentii proprii.

Oricum , daca din probele propuse si din cele ce rezulta din dezbateri se stabileste o alta modalitate de desfacere a casatoriei decat cea mentionata in cererea principala , in hotararea judecatoreasca o veti gasi pe aceasta.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
nu, ideea este ca nu vreau sa ma prezint la divort, dar tb. sa fac intampinarea fiindca nu sunt de acord cu motivele divortului( mentionez ca sotul este "reclamantul"), unul din motive este acela, ca vreau sa-i pastrez numele, ceea ce stia ca eu nu sunt de acord.Si vreau sa mai stiu daca divortul se incheie la prima infatisare(chiar daca eu nu ma prezint).Va multumesc.
divortul nu se va incheia la primul termen in cazul dvs .
prezenta paratului in instanta nu este obligatorie, insa indicat ar fi sa va prezentati sau sa va angajati aparator.
daca sotul dovedeste culpa dvs. pt. desfacerea casatoriei puteti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata pe care le-a facut reclamantul .

Alte discuții în legătură

Intampinare aliona_1971 aliona_1971 nu, ideea este ca nu vreau sa ma prezint la divort, dar tb. sa fac intampinarea fiindca nu sunt de acord cu motivele divortului( mentionez ca sotul este ... (vezi toată discuția)
Divort alina_ion_escu alina_ion_escu intampinarea este obligatorie intr-un proces de divort? si daca nu fac o intampinare ,ce se intampla? daca sunt in concediu medical si nu ma pot prezenta la ... (vezi toată discuția)
Divortul Adrianadrian69 Adrianadrian69 de curand am primit citatia de a ma prezenta la divort , as dori sa stiu daca pot sa contest actiunea depusa de sotie pe motiv ca nu din culpa mea sa produs ... (vezi toată discuția)